Punct provizoriu de Trecere a Frontierei cu Republica Moldova, la Bumbăta (jud. Vaslui)

Marți a fost deschis noul punct vamal provizoriu de la granița României cu Republica Moldova, la Bumbăta (comuna Vetrișoaia), în județul Vaslui.Bumbăta

Acesta va permite inițial trecerea autovehiculelor de maximum 3,5 tone, iar după finalizarea lucrărilor, în data de 30 iunie, vor putea circula pe aici și autovehicule de mare tonaj.

CNAIR a construit un drum care asigură legătura DN 24A cu Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) și a amenajat platforma necesară activităților de frontieră, iar MApN a construit un pod de pontoane peste Prut.

Punctul Provizoriu de Trecere de la Bumbăta, a cărui realizare a costat 13,2 milioane de lei, alocați din fonduri bugetare, reprezintă o alternativă la PTF Albița, care este la ora actuală extrem de aglomerat.

”În paralel, am început demersurile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și ulterior construcția în această zonă a unui Punct de Trecere definitiv a frontierei cu Republica Moldova”, a explicat ministrul Trasporturilor, Sorin Grindeanu.

”În data 23 mai 2023, în prezenţa domnului Sorin Grindeanu, viceprim-ministru şi ministrul transporturilor şi infrastructurii din România, a doamnei Lilia DABIJA, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale din R Moldova, precum şi a domnului Lucian BODE şi doamnei Ana Revenco, miniştrii afacerilor interne din cele două state, a avut loc deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta-Leova în regim de trafic internaţional la graniţa cu Republica Moldova”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) – Leova (R. Moldova) este deschis în regim de trafic internaţional de persoane şi pentru traficul internaţional de mărfuri.

”Legătura dintre cele două puncte se realizează prin intermediul podului flotant instalat între localităţile dintre cele două state. De comun acord, autorităţile din România şi R. Moldova au stabilit operaţionalizarea etapizată a punctului de trecere, programul de funcţionare fiind stabilit în intervalul 08:00-20:00, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone pentru mijloacele de transport. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi de produselor supuse controlului fitosanitar”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Te-ai gândit vreodată de ce îți place să joci la pariuri?

Restricții de circulație pe Centura București, în zona Pasajului Oltenița

 

 

Adaugati comentariu