Advertisement

granturi de investiții
Home Infrastructură Proiectul drumului expres Craiova-Piteşti a fost trimis la CE pentru obținerea finanțării

Proiectul drumului expres Craiova-Piteşti a fost trimis la CE pentru obținerea finanțării

Procesul de evaluare, contractare şi de transmitere la Comisia Europeană (CE) a proiectului privind drumul expres Craiova-Piteşti a fost finalizat, investiţia fiind de peste 4,93 miliarde lei, a anunțat Ministerul Transporturilor.

”Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport pentru POIM 2014-2020, a finalizat la data de 30 decembrie 2020 procesul de evaluare, contractare şi de transmitere la Comisia Europeană a proiectului major ”Drum expres Craiova-Piteşti”. Obiectivul general al contractului
de finanţare ”Drum expres Craiova-Piteşti” îl reprezintă crearea unei căi de comunicaţie moderne între oraşele Craiova şi Piteşti, cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei. Prin implementarea acestui proiect se va realiza legătură între cele două ramuri ale coridorului TEN-T Core ”Rin-Dunăre” din România, asigurându-se astfel creşterea siguranţei utilizatorilor şi îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economica în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţei interne cu scopul de a crea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în reţeaua de drumuri europene”, a transmis ministerul.

Drumul expres Craiova-Piteşti va deservi totodată traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României, asigurând mobilitatea şi conectivitatea regiunii sud-vestice a ţării cu reţeaua naţională TEN-T Core.

Obiectivul specific al contractului de finanţare este reprezentat de construcţia unui drum expres în lungime de 121,185 km de 2 x 2 benzi, 10 noduri rutiere, 75 poduri şi pasaje şi 26 intersecţii denivelate fără acces, precum şi trei baze întreţinere şi deszăpezire, patru spaţii de servicii şi patru parcări de scurtă durată.

Valoarea totală a proiectului este de 4.933.925.482 lei, din care valoarea totală eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este 4,162,020,930 lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 3,537,717,791 lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 624.303.139 lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului).

Perioada de implementare a proiectului este de 61 luni, respectiv între 1 decembre 2018 şi 31 decembrie 2023.

”Nu ne mai permitem să pierdem nicio zi care să întârzie realizarea unor proiecte precum ”Drumul expres Craiova-Piteşti”. Au fost prea multe şanse ratate în ultimii ani când, din cauza lipsei de viziune a unor miniştri şi indolenţei şi incompetenţei unor funcţionari, proiectele de infrastructură au rămas de multe ori simple desene frumos colorate plimbate prin studiourile de televiziune. Dacă vrem rezultate concrete trebuie să existe implicare maximă de la nivelul conducerii până la ultimul funcţionar care participă la
realizarea proiectelor de infrastructură. Asta am cerut şi mă asigur în fiecare zi că mesajul meu a fost înţeles”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

 

CITEȘTE ȘI:

Metroul nu va circula în noaptea de Revelion

Alocațiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Care vor fi noile valori

De la 1 ianuarie, cresc accizele la carburanți, cresc și prețurile la benzină și motorină

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autostrada de Centură București
Infrastructură

Autostrada de Centură București. Sectorul dintre DN 4 și Autostrada A2 va fi deschis în iulie

Traficul rutier pe încă un sector din Autostrada de Centură București, între...

Podul peste Canal
Infrastructură

Cinci oferte pentru reparații capitale la Podul peste Canal de la Călărași, amplasat pe DN 3B

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit 5 oferte pentru...

podurile
Infrastructură

Podurile de la Basarabi și Poarta Albă intră în reabilitare. Finanțare din fonduri europene

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractele pentru...

București - Giurgiu
Infrastructură

Două variante pentru punctul de plecare al drumului de mare viteză București – Giurgiu

Autostrada București – Alexandria (A6) cu profil prevăzut de 3 benzi pe...