Proceduri simpificate pentru cartea de identitate a vehiculului

Conducătorii auto vor putea obţine, prin proceduri simplificate, duplicatul cărţii de identitate a vehiculului, emis de RAR, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii sau în cazul neîndeplinirii obligaţiei de a preda noului proprietar cartea de identitate a vehiculului dacă acesta este înstrăinat.certificat de urgenţă

Guvernul a modificat joi, prin proiect de lege, Ordonanţa 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

„Se elimină obligativitatea prezentării de către client a avizului autorităţii competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea vehiculului, precum şi obligativitatea de a publica în Monitorul Oficial anunţul privind pierderea, furtul sau distrugerea cărţii de identitate a vehiculului”, arată reprezentanţii Guvernului.

O altă noutate constă în completarea situaţiilor în care se poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului pentru toate cazurile în care, la înstrăinare, ultimul proprietar nu transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului.

Ministerul Transporturilor va actualiza, în 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legii, Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor – RNTR 7. Legea intră în vigoare în 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Adaugati comentariu