Dacia Duster II. Primele informații oficiale

Dacia a dezvăluit primele fotografii oficiale cu Dacia Duster II care seamănă foarte mult cu imaginile prezentate de noi în exclusivitate, în februarie 2016. Noua generație va fi prezentată integral la Frankfurt pe 12 septembrie. Astăzi, însă, suntem în măsură să publicăm în premieră primele fotografii reale cu noul Duster, fotografii realizate de noi la Tehnocentre, lângă Paris.Lansată în 2010, Dacia Duster este un imens succes atât în Europa cât și pe alte continente. Duster a fost în 2015 și 2016 al doilea cel mai vândut model din gama Renault-Dacia în lume, iar în Europa, Duster ocupă locul 4 în clasamentul celor mai bine vândute SUV-uri de clasă mică după Renault Captur, Peugeot 2008 și Opel Mokka.

După 7 ani, Renault a decis să lanseze o nouă generație. Deși la prima vedere veți fi surprinși datorită faptului că, cel puțin din față, Dacia Duster II arată destul de apropiat de prima generație, constructorii noului Duster ne-au asigurat că, de fapt, în ciuda asemănărilor dintre Duster I și II, cele două generații nu mai au în comun nicio piesă.
Contrar așteptărilor, Duster are aproape aceleași dimensiuni exterioare și aceeași platformă tehnică cu predecesorul său. Dar s-a îmbunătățit aerodinamica mașinii prin montarea mai înclinată a parbrizului. Partea inferioară a acestuia a fost împinsă spre înainte cu 100 de milimetri. Această soluție a condus și la posibilitatea realizării unui interior mai spațios.

La exterior, se remarcă unele elemente ce seamănă cu alte modele din gama Dacia. Desigur, acestea reprezintă elemente cheie în identificarea produsului ca aparținând mărcii. Farurile vor fi disponibile cu lumini de zi cu LED-uri repartizate în trei segmente. Nu ne-a fost confirmată o prezență a farurilor cu Xenon, dar ne-a fost confirmat că nu va avea faruri LED. Capota motorului prezintă două nervuri și o parte centrală mai coborâtă decât lateralele. Aceasta este o mare diferență față de prima generație unde s-a ales versiunea cu o capotă mai „umflată” pe centru decât pe laterale. Scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale de culoare crom satinat, subliniază estetica de off-roader veritabil. Citește mai mult aici

Adaugati comentariu