Primele contracte semnate pentru Autostrada Moldova A7

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, marți, două contracte pentru finanțarea și construcția primului tronson, Ploiești - Buzău, de pe Autostrada Moldova A7.
Autostrada Moldova A7

Primul este contractul de finanțare care permite asigurarea resurselor financiare pentru construcția celor 63,25 km ai sectorului Ploiești – Buzău, parte din Autostrada Moldova A7.

”Valoarea acestui contract finanțat prin PNRR este de peste 3,8 miliarde de lei (fără TVA), sumă care va face posibilă construcția celor 3 loturi ale autostrăzii: Lotul 1 (Dumbrava – Mizil) – 21 de km; Lotul 2 (Mizil – Pietroasele) -28,35 de km; Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău) -13,90 km”, a precizat Sorin Grindeanu.

Cel de al doilea contract semnat vizează construcția unui lot al acestei autostrăzi, Lotul 2 Mizil – Pietroasele. Acest segment va avea o lungime de 28,35 km și va trebui construit în 20 de luni de Asocierea româno – bulgară Coni – Trace Group.

Cu o valoare de 1,249 miliarde lei, fără TVA, construcția este finanțată prin PNRR, iar contractul include și realizarea a 20 de poduri. Perioda de garanție de 120 de luni.

”După finalizarea celor trei loturi, Autostrada Ploiești – Buzău va contribui la reducerea timpului de deplasare între localitățile Ploiești și Buzău și va asigura implicit o mai bună conectivitate la nivel regional. Vreau ca până la sfârșitul acestui an toate tronsoanele A7, finanțate prin PNRR, cu o lungime totală de 320 de km să aibă constructori desemnați”, a mai adăugat ministrul Trasporturilor.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Serviciul RAR eXpert garantează identitatea reală a mașinilor second-hand

Se ridică restricțiile de circulație pe Podul de la Cernavodă

 

 

 

Adaugati comentariu