Primarii de sector vor creșterea taxelor pentru parcarea de reşedinţă. Tarifele propuse: 300-600 lei/an

Primarii de sector din Capitală au solicitat Consiliului General al Municipiului București, prin intermediul unei scrisori comune, majorarea taxelor pentru parcarea de reședință, tarifele propuse fiind cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an în funcţie de zonă.parcările de reşedinţă

”Azi am semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creşterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spaţiul public, al tuturor, pe preţuri de nimic”, a anunţat, miercuri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

În prezent, la Primăria Generală se află în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, din 2022.

”Ca răspuns la nevoile comunităţilor pe care le reprezentăm, noi intenţionăm să ne implicăm activ în a găsi soluţii şi realiza proiecte care să elibereze trotuarele şi spaţiile verzi de maşini şi să sistematizăm parcările de reşedinţă din oraşul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente şi, acolo unde spaţiul o permite, parcări la principalele intrări din Bucureşti”, se arată în scrisoare.

Primarii afirmă că au nevoie de bani pentru a face lucrurile pe care şi le-au propus, iar actuala taxă pentru parcarea de reședință este ”mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene”, sau chiar sub taxa de parcare din marile oraşe ale ţării.

 

CITEȘTE ȘI:

Adeverința electronică verde, soluția Comisiei Europene pentru libera circulație în UE

Acţiunea ”Seatbelt”. Aproape 16.000 de șoferi, sancționați pentru nefolosirea centurii de siguranţă

 

Adaugati comentariu