Primăria Sectorului 1 din Capitală va instala 700 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice

În premieră pentru o administraţie publică locală din România, Sectorul 1 va avea 700 de puncte de încărcare (350 de staţii) pentru vehiculele electrice și/sau hibrid plug-in, a anunțat Primăria.
puncte de încărcare

Consiliul Local Sector 1 a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie şi depunerea cererii de finanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Valoarea totală a investiţiei este de 14,4 milioane lei.

„Este un proiect conceput de noi la nivelul Sectorului 1, pe care AFM l-a adaptat şi transformat într-un program la nivel naţional. Suntem un model de bune practici în administraţia publică şi ne bucurăm pentru asta”, a precizat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cele mai importante beneficii care vor fi aduse de implementarea acestei investiţii sunt reducerea nivelului poluării în oraş şi reducerea nivelului de zgomot în oras, deoarece maşinile electrice sunt silenţioase.

Primăria Sectorului 1 consideră că realizarea proiectului de amplasare a celor 700 de puncte de încărcare pentru maşinile electrice va conduce la îmbunătăţirea microclimatului social şi, astfel, la creşterea calităţii vieţii.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Atenţionare de călătorie în Regatul Unit. Poliţia de frontieră britanică intră în grevă

Aspecte practice pentru depunerea formularului 177

 

 

 

Adaugati comentariu