Prima parcare tip park&ride va fi construită în zona Pantelimon-Vergului

Viitoarea parcare va avea o capacitate de 500 de locuri dispuse pe 3 niveluri şi va fi construită în cadrul Nodului Intermodal situat la intersecţia Şoselelor Pantelimon şi Vergului, un ansamblu care va mai incorpora staţia terminală a tramvaiului şi staţia de metrou.parcare-floteauto

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) – Nod Intermodal Cap Linie de Tramvai şi Metrou Park&Ride – Parcare Supraterana şi Terminal RATB Intersecţia Şos. Pantelimon cu Şos. Vergului Dudeşti, sector 2.

Noua parcare tip „park&ride” („parchează şi pleacă”) este destinată atât bucureştenilor, cât şi celor care tranzitează Capitala.

Situată la un nod intermodal „Cap Linie de Tramvai şi Metrou Park&Ride”, aceasta oferă posibilitatea de conectare rapidă la transportul în comun (autobuz, tramvai, metrou), ceea ce duce atât la degajarea parcărilor centrale, cât şi la fluidizarea traficului rutier.

„Poate reprezenta o soluţie eficientă de fluidizare a traficului, prin oprirea la intrarea în Bucureşti a unui număr semnificativ de autovehicule, pasagerii acestora având la dispoziţie o alternativă viabilă, respectiv mijloace de transport public subterane şi de suprafaţă cu ajutorul cărora deplasarea în oraş este mai comodă şi mai rapidă”, a subliniat primarul general, Gabriela Firea.

 

 

Adaugati comentariu