Preţurile producţiei de vehicule, scădere lunară de 0,5%

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 4,4% în ultimul an şi cu 0,5% în noiembrie comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).dacia-floteauto

Potrivit INS, faţă de luna octombrie, preţurile au crescut cu 0,7%. Cea mai mare creştere  s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din  prelucrarea ţiţeiului ( +8,8%). La polul opus s-a aflat industria metalurgică, unde acestea au scăzut, în  noiembrie faţă de octombrie, cu 5,7%.

În industria prelucrătoare, preţurile producţiei de autovehicule de transport rutier, remorci şi semiremorci s-au redus în noiembrie 2017 cu 0,5% comparativ cu luna precedentă, dar au crescut cu 1,9%  faţă de luna similară din 2016.

Cu o lună în urmă, octombrie 2017, preţurile fabricării de autovehicule înregistraseră un avans lunar de  0,2% şi unul anual de 3,3%.

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru  produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

 

 

Adaugati comentariu