Prețurile petrolului, în creștere. Goldman Sachs estimează o cotație de 90 dolari/baril la finalul anului

Cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut, joi dimineața, la 86,10 dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, dar la prânz a scăzut cu 1,04 dolari, ajungând la 84,78 dolari. Goldman Sachs estimează o cotație de 90 dolari/baril la finalul anului, transmite Reuters.
Preţul petrolului

Anul acesta, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu este 60%, pe fondul reducerii producţiei de către grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) şi al deficitului de cărbune şi gaze.

De asemenea, preţul ţiţeiului este sub presiune în urma scăderii preţurilor la gaze naturale şi cărbune. În China, preţul cărbunelui a scăzut joi cu 11%. China se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu energie din cauza livrărilor insuficiente de cărbune, a standardelor mai dure privind emisiile şi a cererii ridicate din partea industriei.

Analiştii de la Goldman Sachs au majorat estimările privind cotaţia barilului de ţiţei Brent la finalul lui 2021 la 90 de dolari, de la 80 de dolari, în urma redresării mai rapide a cererii după ce varianta Delta şi uraganul Ida au dus la reducerea producţiei şi probleme în aprovizionare.

“Deşi de mult timp estimăm o creştere a preţurilor petrolului, actualul deficit de furnizare global este mai accentuat decât ne-am aşteptat, redresarea cererii pe plan mondial în urma impactului variantei Delta fiind chiar mai rapidă decât așteptările noastre, în timp ce previziunile privind furnizarea globală sunt sub estimări”, se arată în raportul Goldman.

 

CITEȘTE ȘI:

Românii cu credite sunt printre cei mai afectaţi de efectele inflaţiei. Analiză

Consiliului Concurenței: Termenul pentru modernizarea drumurilor municipale, maxim 5 ani

 

 

Adaugati comentariu