Preţul petrolului Brent continuă să crească, depășind 117 dolari/baril. Prognozele sunt îngrijorătoare

În timp ce invazia Ucrainei de către Rusia a intrat în cea de-a opta zi, țițeiul Brent a atins pragul de 117 dolari pe baril, cel mai înalt nivel din 2013. În cursul dimineții, contractele futures pentru luna mai se încheiau la o cotație de 117,13 dolari/baril, mai mare cu 3,72% față de închiderea din ziua anterioară.țiței

Contractele futures pentru luna aprilie în cazul petrolului WTI se încheiau la o cotație de 114,26 dolari/baril, în urcare cu 3,31%.

„ Creșterea cotațiilor are loc pe fondul îngrijorărilor legate de războiul dintre Rusia și Ucraina, a deciziei OPEC+ de a crește treptat producția și de scăderea neașteptată a stocurilor de țiței din SUA”, spun analiștii.

Potrivit acestora, cotațiile petrolului pot continua să urce, dacă nu există „eforturi reale” pentru a rezolva conflictul.

Decizia OPEC+ de a menține o creștere a producției cu 400.000 de barili pe zi în luna martie, în pofida creșterii cotațiilor la maxime record, a susținut, de asemenea, prețurile, au mai arătat analiștii.

„Ne așteptăm că prețurile petrolului WTI să testeze pragul de 120 de dolari pe baril, iar prețurile petrolului Brent ar putea ajunge, în sesiunile următoare, chiar la 125 de dolari pe baril”, estimează Rahul Kalantri, analist în cadrul Mehta Equities.

 

CITEȘTE ȘI:

Și Mercedes-Benz a suspendat afacerile cu Rusia

În Italia au dispărut, anul trecut, peste 7.800 de mijloace de transport de marfă

 

 

Adaugati comentariu