Premierul Cîțu: Noile restricții vor fi aplicate începând de duminică

Noile restricții pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi aplicate începând de duminică, a anunţat premierul Florin Cîţu.starea de alertă

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a precizat premierul Cîţu.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, Hotărârea nr. 20 din, în conform căreia, în localitățile în care rata de incidență depășește 4 cazuri la 1000 de locuitori, se introduc noi restricții de circulație pentru români și se limitează și mai mult activitatea agenților economici.

În Bucureşti, vineri, au fost înregistrate 1286 de cazuri noi de COVID-19, iar șapte judeţe au peste 200 de cazuri noi înregistrate: Cluj – 353, Timiş – 346, Braşov – 331, ilfov – 308, Constanţa – 300, Galaţi – 209, Ialomiţa – 203.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 8 în Ilfov, iar în Capitală a ajuns la 6.67. Tot peste 6 e incidenţa îmbolnăvirilor şi în Ilfov. Braşovul şi Clujul au acest coeficient peste 5, în Hunedoara este peste 4, iar în Alba, Arad, Constanţa, Giurgiu, Sălaj şi Sibiu este peste 3.

 

CITEȘTE ȘI:

Noile restricții impuse localităților cu o rată a incidenței de peste 4 la mie. Măsurile se aplică și în București

 

Adaugati comentariu