Poliția Rutieră va achiziționa, din fonduri europene, 300 de autospeciale pentru monitorizarea traficului

Ministerul Transporturilor va finanța Poliția Rutieră pentru derularea proiectului "Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie". Fondurile sunt alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.
Poliția Rutieră

Prin proiect, Poliţia Rutieră a fi dotată cu:

  • 300 de autospeciale,
  • 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor,
  • 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor stupefiante în salivă,
  • 4.000 de dispozitive mobile,
  • 1.400 de imprimante mobile termice,
  • sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic.

Proiectul, care se desfăşoară pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023), are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră şi scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de poliţie rutieră.

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei, din care 81.010.995,90 lei, fonduri asigurate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), reprezintă 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 14.296.058,10 lei, valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată şi – 11.292.711,20 lei, valoarea neeligibilă fără TVA.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă, în principal, la dotarea unităţilor din Poliția Rutieră cu autospeciale şi cu echipament hardware/aplicaţii software adecvate, precum şi la îmbunătăţirea proceselor decizionale în domeniul managementului resurselor financiare, logistice şi umane, în vederea creşterii prezenţei în trafic a forţelor de poliţie rutieră, precum şi a mobilităţii acesteia. De asemenea, acest proiect îşi propune îmbunătăţirea activităţilor de supraveghere şi control al traficului rutier, de prevenire şi combatere a infracţiunilor la regimul rutier.

Proiectul îşi propune dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizarea a traficului rutier, privind încălcarea regulilor de circulaţie, care să asigure forţelor de ordine din cadrul Poliţiei Române, prin intermediul poliţiei rutiere, o mai bună coordonare a activităţilor specifice.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR a acceptat 6 candidaturi pentru Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea Boiţa – Cornetu

Ministerul Economiei a deblocat plățile la Măsura 2. Începe trimiterea contractelor către beneficiari

 

Adaugati comentariu