Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită cu încă trei luni

Guvernul ia în calcul prelungirea plafonării tarifelor RCA cu încă trei luni, au declarat, vineri, surse guvernamentale. Plafonarea asigurărilor de răspundere civilă auto ar putea fi discutată chiar în şedinţa de guvern din această după-amiază.restituirea taxelor auto

Surse guvernamentale au afirmat că ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a avut mai multe întâlniri cu transportatorii şi cu reprezentanţii ASF şi că ia în calcul să prelungească plafonarea tarifelor RCA cu încă trei luni, din cauza întârzierii, în Parlament, a noii legi a RCA, care ar trebui să conţină noile prevederi negociate şi agreate între toate părţile implicate în sector.

Tarifele RCA au fost plafonate in luna noiembrie 2016 pentru 6 luni. Dupa aceasta perioada de plafonare, ASF a propus o serie de masuri pentru stabilizarea pietei, institutia urmand sa calculeze tarifele de referinta pe segmentul RCA, in conformitate cu OUG 54/2016.

In acest sens, ASF a lansat, pe 26 aprilie 2017, in dezbatere publica, Proiectul Normei privind metodologia de calcul de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara a tarifelor de referinta pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie – RCA.

 

 

Adaugati comentariu