Advertisement

trafic
Home Administrare flote Asigurări Piaţa RCA ar putea descreşte în acest an

Piaţa RCA ar putea descreşte în acest an

Piaţa RCA ar putea înregistra o scădere, în acest an, pe fondul plafonării tarifelor, consideră Dan Gătăianţu, Chief Financial Officer (CFO) în cadrul Asirom VIG.

Pentru 2017, compania Asirom VIG, clasată pe locul al doilea în topul asigurătorilor RCA la finalul anului trecut, estimează o scădere a volumul primelor brute subscrise comparativ cu 2016.

Ne aşteptăm să vedem o descreştere a pieţei din cauza plafonării tarifelor începând din 18 noiembrie 2016. Scopul nostru în vederea acestei noi evoluţii de piaţă este să ne menţinem şi uşor să creştem volumul pe care noi l-am reuşit în 2016. În acelaşi timp, ne aşteptăm la o descreştere a profitului pe RCA, dar o să compensăm acest lucru cu strategia pe care am implementat-o în urmă cu doi ani”, a afirmat Dan Gătăianţu, CFO Asirom VIG.

Acesta a adăugat că, din punctul de vedere al Solvency II, VIG are o strategie foarte prudentă, în sensul în care „cere de la fiecare asigurător din cadrul grupului o acoperire de cel puţin 125%. Asirom VIG aplică 145% şi vrea să menţină acest nivel pentru a garanta, în viitor, stabilitatea financiară şi a asigura orice pretenţie către clienţi”, a explicat oficialul Asirom.

Compania a revenit pe profit în 2016, înregistrând un rezultat brut de 3,93 milioane lei, după o pierdere de 25,9 milioane lei în 2015.

Datele ASF arată că Asirom a înregistrat anul trecut subcrieri în valoare de 698,875 milioande de lei pe segmentul RCA, Poliţele auto obligatorii având o pondere de 64% în totalul portofoliului asigurătorului.

Pe segmentul RCA, piaţa românească a crescut cu 29,49%, la 4,033 miliarde lei, iar pe CASCO a urcat cu 4,06%, la 1,756 miliarde lei.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...