facilităţile
Home Administrare flote Asigurări Peste 60% din veniturile brokerilor, obţinute din asigurări auto

Peste 60% din veniturile brokerilor, obţinute din asigurări auto

În primele 6 luni ale anului 2018, brokerii de asigurare şi/sau reasigurare au raportat venituri obţinute din activitatea de intermediere în valoare de 525,5 mil. lei, în creştere cu 11,67% faţă de perioada precedentă. Din această sumă, 226,35 mil. lei reprezintă venituri obţinute din intermediarea poliţelor RCA, cu o pondere de 43% în total, iar 110,6 mil. lei, venituri obţinute din vânzarea asigurărilor Casco, cu o pondere de 21% în total.

Potrivit ASF, primii 10 brokeri de asigurare deţin 46,50 % din totalul primelor intermediate în semestrul I/2018 şi 46,79% din totalul veniturilor obţinute din activitatea de intermediere.

„Raportând veniturile obţinute din activitatea de intermediere în total prime intermediate pentru primii 10 brokeri de asigurare (în funcţie de volumul de prime intermediate), a rezultat un comision mediu de aproximativ 16,82 %”, arată reprezentanţii ASF.

În ceea ce priveste principalii 10 asigurători pentru care brokerii de asigurare au intermediat primele, locul I este ocupat de City Insurance, cu o pondere de 20,51%, urmată de Euroins România (14,93%) şi de Allianz-Ţiriac Asigurări (11,39%).

Clasamentul este completat de: Omniasig – 11,08%, Asirom – 10,84%, Groupama Asigurări – 9,07%, Generali Romania – 5,95%, Uniqa Asigurări – 3,35%, Gothaer Asigurari Reasigurări – 1,69% şi NN Asigurări de Viaţă – 1,23%.

La sfârşitul primului semestru erau înregistraţi un număr de 365 de brokeri de asigurare şi/sau reasigurare, din care: 300 societăţi active, 47 de societăţi cu activitatea interzisă temporar şi 18 societăţi cu activitatea suspendată.

Liderul pieţei este Marsh Broker de Asigurare Reasigurare, cu o cotă de piaţă de 7,52%, fiind urmat de Safety Broker (7,51%) şi de Transilvania Broker (5,48%).

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...