Pentru 3,3 km autostradă şi două noduri rutiere, CNADNR plăteşte 28 mil. euro

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a atribuit asocierii Aktor - Euro Construct Trading '98 un contract de 129,18 milioane lei (aproximativ 28 mil. euro), fără TVA, pentru finalizarea primilor 3,3 km din tronsonul de autostradă Bucureşti - Ploieşti şi a nodurilor peste Centura Bucureşti şi cel de la Moara Vlăsiei.autostrada-floteauto

Durata contractului este 70 luni din care 4 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie şi 48 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

„În prezent, procedura de achiziţie publică se află în perioada de depunere a unor posibile contestaţii împotriva rezultatului procedurii”, precizează CNADNR, într-un comunicat.

Procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de achiziţie publică „Proiectare şi execuţie finalizare Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti, Sector 1, km 0+000 + km 3+325; Nod Centura Bucureşti, km 6+500 şi Nod Moara Vlăsiei, km 19+500” a fost iniţiată la 19 mai.

Un tronson de 6,5 kilometri dintre şoseaua Petricani din Capitală şi centura Bucureştiului nu este încă deschis circulaţiei. CNADNR a reziliat contractul cu italienii de la Pizzarotti, care au construit 3,2 kilometri din cei 6,5 kilometri, rămânând astfel de finalizat încă 3,3 kilometri din porţiunea de autostradă.

Cei 56 de kilometri de autostradă între Centura Bucureşti şi Ploieşti au fost deschişi traficului în urmă cu trei ani.

 

 

Adaugati comentariu