„Parcul Zburătorilor”, un nou loc de așteptare pentru pasageri la Aeroportul Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București a inaugurat, luni, la Aeroportul Internațional Henri Coandă București „Parcul Zburătorilor”, un loc de așteptare pentru pasageri și o facilitate în plus în condițiile impuse de pandemia de Covid-19.Parcul Zburătorilor

Evenimentul a fost dedicat celebrării a 135 de ani de la nașterea lui Henri Coandă, inventatorul și creatorul primului motor cu reacție din lume, ocazie cu care s-a dezvelit și bustul realizat de artistul plastic Radu Drăgușin.

În anul 2020 au fost plantați 29 de puieți care au primit numele unor personalități de marcă din lumea aeronauticii românești – Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Smaranda Brăescu, Ioana Cantacuzino, Escadrila Albă etc. Acțiunea s-a înscris în cadrul programului de responsabilitate socială „Prietenii aeroportului – prietenii mediului”, pe care Compania Națională Aeroporturi București îl derulează încă din anul 2006.

„Parcul Zburătorilor este un simbol prin care înțelegem să ne exprimăm respectul și recunoștința pentru toți cei care au slujit de-a lungul timpului aripile românești. Atunci când ne întindem aripile spre zbor, nu uităm să ne păstrăm vii rădăcinile și le onorăm cu faptele prezentului”, a afirmat Cosmin Cătălin Peșteșan, Directorul General al CNAB.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch deschide fabrica de plăcuțe semiconductoare a viitorului la Dresda

Crește interesul pentru proiecte de investiții străine în Europa, după scăderea din 2020. Studiu EY

În 2020, veniturile totale medii ale populației au urcat la 5.216 lei/gospodărie

 

 

Adaugati comentariu