Parcare mai scumpă pentru mașinile diesel

În zona Westminster din centrul Londrei autoritățile au decis ca parcarea să fie mai scumpă cu 50% pentru mașinile diesel, mișcarea având mari șanse să fie adoptată în multe locuri din Regatul Unit, scrie The Telegraph, citat de Hotnews.

Primarul Londrei spunea luna trecută că anual mor 10.000 de oameni din cauza poluării în capitală, iar dieselul are și el o vină importantă. Foarte mulți dintre posesorii de mașini diesel sunt supărați de noile măsuri, după ce mai bine de un deceniu au fost încurajați să cumpere mașini pe motorină, spunându-li-se că sunt mai nepoluante decât cele pe benzină.

Decizia Westminster City Council se aplică din aprilie, iar mașinile diesel vor fi suprataxate, astfel că parcarea în zonă va costa cu 2,45 lire/ora mai mult decât tariful standard de 4,90 lire. Se speră că posesorii de mașini diesel vor fi descurajați să le aducă în zonă și estimarea este că multe muncipalități de pe tot cuprinsul Regatului Unit vor adopta măsuri similare care vor crește și veniturile la buget.

Reprezentanții asociațiilor industriei auto spun că măsura va nemulțumi un mare număr de posesori de diesel-uri care le-au cumpărat cu bună credință după ce li s-a spus că poluează puțin și după ce și autoritățile au susținut puternic mașinile pe motorină, impunând taxe mai mici pentru ele.

Continuare

Adaugati comentariu