Nokian Tyres, inventatorul anvelopei de iarnă, aniversează 120 de ani

Nokian Tyres aniversează 120 de ani de la pionieratul său în industrie, o perioadă în care şi-a extins activitatea la nivel global.Etapele de dezvoltare ale Nokian Tyres ilustrează o poveste interesantă din istoria industriei finlandeze a cauciucului. Înfiinţată în anul 1898 sub numele de Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö, compania producea galoşi, sigilii de cauciuc, diferite tipuri de furtunuri, bastoane de poliţie şi, mai târziu, pneuri pentru biciclete. Producţia anvelopelor pentru autovehicule a debutat la începutul anilor 1900, odată cu creşterea numărului de autoturisme.

„Suntem mândri de originile noastre şi de moştenirea însemnată constituită din pionieratul tehnologic, înalta calitate a produselor şi spiritul Hakkapeliitta. Fiind buni cunoscători ai condiţiilor meteorologice dificile, am promovat şi facilitat de-a lungul decadelor transportul în deplină siguranţă. Nu bucurăm de o bază solidă pe care ne propunem să construim împreună cu personalul nostru, clienţii şi partenerii noştri, o poveste de succes răsunătoare”, a afirmat Hille Korhonen, preşedinte şi CEO, Nokian Tyres.

Pentru Nokian Tyres însă, primul succes notabil în industria anvelopelor s-a înregistrat în anul 1934, când compania a dezvoltat prima anvelopă de iarnă din lume, Kelirengas.

nokian
Prima anvelopă de iarnă

 

Doi ani mai târziu, compania a produs prima anvelopă de iarnă Hakkapeliitta, ceea ce a oferit companiei oportunitatea de creştere şi expansiune pe piaţa internaţională. Nokian Hakkapeliitta a fost brandul lider pe piaţa anvelopelor de iarnă pentru mai bine de 80 de ani.

Citiţi continuarea pe www.autoexpert.ro

 

 

Adaugati comentariu