Parlamentul, reunit în şedinţă comună, a aprobat joi, 11 mai 2017, cu 238 de voturi pentru și niciunul împotrivă, raportul pentru revocarea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, membru executiv al Consiliului ASF.
Începând de anului trecut, la adresa mandatului său au fost înregistrate o serie de critici dure, legate în special de disfuncţionalităţile de pe piaţa RCA. De altfel, propunerea de revocare preşedintelui ASF datează din octombrie 2016, când a fost întocmit un raport legat de modul în care a fost gestionată criza asigurărilor auto obligatorii.
Ieri, Mişu Negriţoiu afirma că va acţiona pe orice cale pentru a demonstra că o eventuală decizie de revocare a sa din funcţie este ilegală precizând, însă, că nu crede că săptămâna viitoare va mai fi la conducerea instituţiei.
„Orice hotărâre se va lua şi nu am nicio îndoială că se va lua este ilegală şi contestabilă. Dacă cineva ar contesta-o la Curtea Constituţională sunt convins că la o asemenea hotărâre nemotivată ar fi informat. De altfel, nici nu ar fi prima. Toate hotărârile fostelor Comisii ale Parlamentului şi ale Parlamentului în legătură cu structura şi membrii Consiliului ASF-ului, care au fost sesizate la Curtea Constituţională, au fost infirmate”, spunea Mişu Negriţoiu.
Începând de anului trecut, la adresa mandatului său au fost înregistrate o serie de critici dure, legate în special de disfuncţionalităţile de pe piaţa RCA.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 27 aprilie, că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, asupra faptului că Mişu Negriţoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi „moşia” unuia sau unora.
Mişu Negriţoiu a preluat funcţia de preşedinte al ASF pe 1 aprilie 2014.
Comentați?