Advertisement

misu-negritoiu
Home Administrare flote Asigurări Mişu Negriţoiu, revocat din funcţia de preşedinte ASF

Mişu Negriţoiu, revocat din funcţia de preşedinte ASF

Parlamentul, reunit în şedinţă comună, a aprobat joi, 11 mai 2017, cu 238 de voturi pentru și niciunul împotrivă, raportul pentru revocarea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, membru executiv al Consiliului ASF.

Începând de anului trecut, la adresa mandatului său au fost înregistrate o serie de critici dure, legate în special de disfuncţionalităţile de pe piaţa RCA. De altfel, propunerea de revocare preşedintelui ASF datează din octombrie 2016, când a fost întocmit un raport legat de modul în care a fost gestionată criza asigurărilor auto obligatorii.

Ieri, Mişu Negriţoiu afirma că va acţiona pe orice cale pentru a demonstra că o eventuală decizie de revocare a sa din funcţie este ilegală precizând, însă, că nu crede că săptămâna viitoare va mai fi la conducerea instituţiei.

„Orice hotărâre se va lua şi nu am nicio îndoială că se va lua este ilegală şi contestabilă. Dacă cineva ar contesta-o la Curtea Constituţională sunt convins că la o asemenea hotărâre nemotivată ar fi informat. De altfel, nici nu ar fi prima. Toate hotărârile fostelor Comisii ale Parlamentului şi ale Parlamentului în legătură cu structura şi membrii Consiliului ASF-ului, care au fost sesizate la Curtea Constituţională, au fost infirmate”, spunea Mişu Negriţoiu.

Începând de anului trecut, la adresa mandatului său au fost înregistrate o serie de critici dure, legate în special de disfuncţionalităţile de pe piaţa RCA.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 27 aprilie, că s-a înţeles cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, asupra faptului că Mişu Negriţoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o instituţie importantă care nu trebuie să funcţioneze ca şi cum ar fi „moşia” unuia sau unora.

Mişu Negriţoiu a preluat funcţia de preşedinte al ASF pe 1 aprilie 2014.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...