Măștile de protecție vor fi incluse obligatoriu în trusa de prim ajutor a vehiculelor din Germania

Purtarea măștilor de protecție de către șoferii de vehicule din Germania ar trebui să devină obligatorie în viitor, acestea urmând să fie incluse obligatoriu în trusa de prim ajutor a vehiculelor, a anunțat Ministerul Federal al Transporturilor, citat de agenția de presă dpa.trusa de prim ajutor

În consecință, chiar și după trecerea pandemiei de coronavirus, șoferii de vehicule trebuie să aibă întotdeauna două măști de protecție în mașină. Ministerul german al Transporturilor a propus ca măștile să fie incluse obligatoriu în trusa de prim ajutor pentru autoturisme, camioane și autobuze, la sugestia Asociației Federale pentru Tehnologie Medicală.

Potrivit Ministerului Transporturilor, noua regulă ar putea fi pusă în aplicare odată cu următoarea modificare a Regulamentului privind acordarea licențelor rutiere.

Nu există însă informații oficiale cu privire la posibilele amenzi aplicate pentru inexistența măștilor. În prezent, lipsa unui element din trusă este amendată cu 5 euro.

Potrivit Ministerul german al Sănătății, fiecare măsură care contribuie la protecția împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19 este, în general, binevenită.

 

CITEȘTE ȘI:

Buletinul siguranței rutiere. Numărul persoanelor decedate în accidente a scăzut cu 31% în perioada 2010-2020

FGA primește cereri de plată din partea creditorilor de asigurare ai SAR City Insurance

 

Adaugati comentariu