Advertisement

Marea Britanie
Home Administrare flote Juridic Marea Britanie amendează cu până la 6.400 lire persoanele care încalcă regulile de călătorie în străinătate

Marea Britanie amendează cu până la 6.400 lire persoanele care încalcă regulile de călătorie în străinătate

Persoanele din Marea Britanie care intenționează să iasă din țară începând de luni, 8 martie 2021, vor trebui să completeze un nou formular prin care să ateste că viitoarea călătorie respectă restricțiile de ședere la domiciliu.

Formularul trebuie descărcat, semnat înainte de călătorie și prezentat la controlul funcționarilor vamali în format fizic sau in format electronic, pe dispozitive mobile.

Transportatorii de persoane vor verifica dacă formularele au fost completate înainte de îmbarcare, fie la check-in (online sau la biroul de check-in), fie la poarta de plecare. Pasagerilor care nu au un formular valid li se poate refuza accesul la serviciul rezervat. Transportatorii vor fi, de asemenea, obligați să precizeze pe site-urile lor că formularul trebuie completat înainte de călătorie.

Poliția și-a intensificat prezența în porturi și aeroporturi în ultimele săptămâni. Ofițerii vor efectua verificări la fața locului și au puterea de a cere călătorilor să prezinte formularul completat. Legislația britanică a stabilit drept infracțiune neprezentarea unui formular completat, iar persoanele fizice ar putea primi o amendă de 200 lire.

Normele de ședere la domiciliu (stay-at-home) sunt încă în vigoare, ceea ce înseamnă că este ilegală călătoria în străinătate fără un motiv permis, cum ar fi pentru educație, sănătate sau muncă.

Potrivit Ministerului britanic al Transporturilor, Poliția va efectua controale în aeroporturile și porturile britanice din întreaga țară pentru a se asigura că pasagerii respectă regulile. Pasagerilor care sunt identificați de poliție că încearcă să călătorească pe plan internațional din motive care nu sunt permise în prezent, li se va cere să se întoarcă acasă și riscă să primească o amendă ​​pentru încălcarea regulilor de ședere la domiciliu. Aceste amenzi încep de la 200 lire și pot ajunge la 6.400 lire.

Ministerul britanic de Interne (Home Office) a anunțat că forțele de politie au primit fonduri suplimentare de 60 de milioane de lire sterline în luna februarie, inclusiv 2 milioane de lire sterline pentru a acoperi costurile activității din aeroporturi și porturi, ceea ce a urcat sumele disponibilizate pentru Politie, de la începutul pandemiei, la un total de aproape 200 de milioane de lire sterline.

 

CITEȘTE ȘI:

Municipiul Timişoara intra in carantină de duminică noaptea

CFR Călători introduce un nou tren InterRegio pe ruta Constanţa – Bucureşti

Ministerul Educaţiei propune gratuitate la transportul elevilor, pe toată durata anului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

permisele de conducere
Juridic

Șoferii sunt anunțați prin SMS și e-mail când le expiră permisele de conducere

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculari a lansat, în luna iulie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...