Advertisement

MAN TGE
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Livrările MAN TGE Next Level vor începe la jumătatea anului viitor

Livrările MAN TGE Next Level vor începe la jumătatea anului viitor

MAN TGE beneficiază de cel complet pachet de inovații tehnice din istoria sa (încă tânără), primele modele MAN TGE Next Level urmând să iasă de pe linia de producție în mai 2024.

Noua generație MAN TGE a fost dezvoltată pentru a stabili standarde superioare în ceea ce privește siguranța și confortul șoferului pe segmentul utilitarelor ușoare, motiv pentru care a și primit denumirea „Next Level”. Accentul principal în ceea ce privește confortul MAN TGE Next Level este pus pe noul tablou de bord cu afișaj digital al instrumentelor, pentru controlul funcțiilor vehiculului și a sistemului de infotainment MAN Media Van. Acesta constă dintr-un ecran de 10,4 inchi cu funcțiile standard DAB+, MAN Connect, App Connect și MAN SmartLink pentru integrarea smartphone-ului. Alte upgrade-uri includ MAN Media Van Navigation și MAN Media Van Navigation Business, ambele având funcții suplimentare precum control vocal, radio web, streaming media și integrare Alexa, pe lângă funcția de navigare. Versiunea Business primește chiar un ecran mai mare, cu diagonala de 12,9 inchi.

Alte caracteristici ale tabloului de bord includ volanul multifuncțional ergonomic reproiectat, cu schimbător integrat pe coloana de direcție (pentru transmisii automate), frâna de parcare electronică și funcția Keyless Go. Toate aceste elemente noi ușurează munca șoferului TGE, împreună cu suporturile pentru pahare, compartimentele de depozitare și compartimentul dedicat pentru telefonul mobil, cu funcție de încărcare inductivă.

Chiar și în cazul actualului model TGE, comportamentul de conducere, materialele folosite și aspectul sunt comparabile cu autoturismele. „Odată cu trecerea la modelul Next Level, muzica se aude sub capotă și în interior. Nu vrem să dezvăluim încă toate detaliile, dar clienții noștri pot aștepta cu nerăbdare noua utilitară, care va reprezenta o piatră de hotar în ceea ce privește siguranța și confortul”, a declarat Martin Imhoff, șeful departamentului de marketing pe segmentul utilitarelor ușoare în cadrul MAN Truck & Bus.

O dată cu trecerea la noua generație, MAN TGE Next Level va fi echipat cu un nou pachet de unități de control, senzori și camere. În plus, arhitectura E/E a fost reînnoită fundamental, ceea ce permite dezvoltarea ulterioară a sistemelor de asistență și siguranță, unele incluse pentru prima dată din configurația standard. Este vorba despre informații privind semnele de circulație, detectarea oboselii șoferului, sistemul de menținere a benzii de circulație și aiatența la parcare.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, octombrie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

JEEP GLADIATOR. Reverența finală

APIA: Prin reducerea valorii tichetelor Rabla şi Rabla Plus se compromit eforturile de modernizare a parcului auto naţional

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...