Legea care include renunţarea la timbrul de mediu, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 6 ianuarie 2017, legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, care include şi renunţarea la timbrul de mediu.
restituirea taxelor auto

Potrivit art. XVI, „legea intră în vigoare începând cu data de 1 a lunii următoare publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Alături de timbru de mediu pentru autovehicule, între cele 102 taxele nefiscale care sunt eliminate de această lege se mai regăsesc: taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului vineri, 23 decembrie, spre reexaminare, Legea privind eliminarea unor taxe şi tarife. Acesta a explicat că dacă legea nu includea şi taxa radio-tv, atunci ar fi promulgat actul normativ.

Cu o săptămână înainte, pe 16 decembrie, Curtea Constituţională a decis că legea este constituţională, o hotărîre luată tot la sesizarea preşedintelui.

Atât Senatul, cât şi Camera au respins cererea de reexaminare pe 27 decembrie, respectiv pe 28 decembrie 2016.

Cu o săptămână înainte, pe 16 decembrie, Curtea Constituţională a decis că legea este constituţională, o hotărîre luată tot la sesizarea preşedintelui.

 

Adaugati comentariu