Kamaz face show la Goodwood!

Legătura dintre camioane și flotele auto este evidentă. Însă care este legătura dintre Goodwood Festival of Speed și flotele auto? Evident, camioanele. Confuz? Iată filmul edificator!Kamaz Goodwood

Festivalul Vitezei de la Goodwood este o ocazie pentru a etala cele mai nebune mașinării, fie că sunt încă nelansate pe piață, sau din secolul XIX, fie că sunt monoposturi de Formula 1 sau motociclete. Dar un camion la Goodwood? Da! Și, mai mult, unul rusesc.

Este un Kamaz participant în competițiile de rally-raid. Lățimea sa aproape impresionantă concurează cu cea a traseului din Capitala Vitezei, astfel că glisadele pe care pilotul le-a făcut cu monstrul de 10 tone au fost când pe iarbă, când pe-asfalt. O sarcină deloc dificilă pentru motorul de 18,5 litri: a rupe aderența pe puntea spate, când ai la dispoziție 850 CP @ 2500 rot/min și un cuplu de 2700 Nm e simplu. A o recăpăta e mai complicat, indiferent de repartizarea perfectă a masei pe punți: 50-50%.

În final, ceea ce-a rămas este un film de 45 de secunde și admirația tuturor pentru o mașinărie cât un tanc, cu performanțe de supercar.

 

Adaugati comentariu