Advertisement
Home Piaţa auto Flotă verde Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone – și-a adjudecat titlul oficial GUINNESS WORLD RECORDS pentru “Cea mai mare greutate tractată de o furgonetă electrică”.

Testul-record a avut loc în data de 20 iunie 2023. O utilitară eDaily a fost atașată la o platformă încărcată cu un buldoexcavator uriaș. Acesta care cântărea peste 50 de tone, la care s-au adăugat încă 7 de balast. Și nu a fost totul. Un IVECO X-Way 8×4 complet încărcat a fost apoi atașată la remorca unui IVECO X-Way Strator. Acesta din urmă, special conceput pentru a face față la deplasarea încărcăturilor de mari dimensiuni de până la 150 de tone. Iar la final, un camion de pompieri de aeroport, cu tracțiune integrală, a completat trenul rutier de peste 153 de tone. Mai exact, 153, 58 tone.

Odată pus în mișcare, convoiul remorcat de Iveco eDaily a rulat constant pe o distanță de peste 30 de metri de pistă. A trecut linia de sosire în fața supraveghetorilor oficialilor Guinness World Records pentru a-și revendica premiul. Vehiculul eDaily a fost condus de cel mai puternic om din Marea Britanie, Adam Bishop.

eDaily, recunoscut pentru robustețea sa

IVECO eDaily este cunoscut pentru robusteţea sa graţie construcţiei cu cadru şasiu fiind lider în ceea ce priveşte capacitatea de tractare. Performanţa, realizată cu un furgon de producţie standard, depășește recordurile stabilite de mașinile electrice cu tracțiune integrală, o performanță impresionantă realizată de trenul rutier cu o putere de tracțiune spate de 140 kW, cu un cuplu de 400 Nm. Modul “hi-power” – disponibil standard pe fiecare eDaily – a fost utilizat în timpul cursei, care oferă putere suplimentară în condiții de tracţiune dificile pentru furgoneta complet electrică.

Fabio Santiago, șeful departamentului de marketing și management al produselor din cadrul IVECO Truck Business Unit, a declarat: “IVECO eDaily a intrat în istorie cu acest record impresionant. Și a dat o dovadă în plus a rezistenței, durabilității și caracterului său excepțional în ceea ce priveşte capacitatea de încărcare. Suntem mândri de această realizare, deoarece demonstrează capacitatea eDaily de a depăși limitele. Cu atât mai mult cu cât a depășit performanțele vehiculelor electrice tradiționale și permite clienților să urmărească tranziția energetică fără compromisuri.”

IVECO eDaily a intrat astfel în istoria vehiculelor electrice. Și evidențiază beneficiile conceptului său constructiv pe şasiu și cuplu mare disponibil imediat de motorul său electric. Operatorii care își asumă misiuni de tractare solicitante pot fi siguri că eDaily este mai mai mult decât capabil de capacitatea sa oficială de tractare de până la 3,5 tone.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verde

ID.Buzz LWB. Let’s rock!

Un model care te face să vibrezi. Acesta este ID.Buzz, care beneficiază...

IVECO eDaily
Vehicule comerciale uşoare

IVECO eDaily, performanță istorică

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

decarbonizarea utilitarelor ușoare
Vehicule comerciale uşoare

Constructorii auto solicită 7 condiții cheie pentru decarbonizarea utilitarelor ușoare

Negociatorii europeni au încheiat recent revizuirea Regulamentului privind emisiile de CO2 ale...

staţii de încărcare
Flotă verde

50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţă că 50 de staţii...