Isuzu Citiport a câștigat la Iași

În urma licitației organizată de Primăria din Iași cu fonduri europene, Anadolu Isuzu Otomotiv a fost declarată câștigătoare. Astăzi, 13 iulie 2017, a fost semnat contractul de furnizare a vehiculelor.Producătorul de autobuze Anadolu Isuzu Otomotiv a fost declarat câștigător al contractului de furnizare a autobuzelor ce vor circula la Iași. Anterior, aceleași autobuze au fost declarate câștigătoare pentru o licitație de patru unități în cel mai important oraș din Moldova.

La licitație s-au solicitat 75 de autobuze dar, în urma ofertei depusă de producătorul din Turcia, pe același buget au putut fi achiziționate 88 de vehicule. Valoarea totală a contractului este de 15 milioane de euro. Prețul pe unitate a fiecărui autobuz este de 190.000 euro.

Cele mai bune punctaje obținute de Citiport au fost primite la emisiile de gaze poluante și la prețul de achiziție. După cum se știe, odată cu schimbarea legislației de achiziții publice, prețul nu mai este cel mai important factor dintr-o licitație.

Isuzu Citiport a fost lansat pe piață în 2015 și a primit un premiu internațional pentru habitabilitate la „Busworld Kortrijk”. Motorizarea Euro6, transmisia automată și instalația de aer condiționat sunt dotări standard pentru Citiport.

Livrarea autobuzelor la Iași va începe în luna septembrie, acestea urmând a fi livrate în loturi.

 

Adaugati comentariu