Iohannis: 15 km de autostradă în 2017 înseamnă „ridicol de puţin”

Cei 15 kilometri de autostradă daţi în folosinţă în ultimul an înseamnă "ridicol de puţin", iar dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperităţii, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis la Piteşti, în cadrl unei dezbateri pe tema industriei auto.În opinia şefului statului, dezvoltarea infrastructurii este cea mai sigură cale de a întări convergenţa dintre regiunile ţării, însă, în programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ

„În programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ şi nu vorbesc doar de ultimii guvernanţi. Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperităţii, iar lipsa de autostrăzi este reclamată aşa cum vedem în prezent deopotrivă de mediul economic, dar pe bună dreptate şi de cetăţeni. Românii îşi doresc un trai mai bun şi recurg la proteste până acum greu de imaginat pentru a atrage atenţia asupra acestor probleme acute”, a spus şeful statului, la Piteşti, la dezbaterea „Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii”.

Potrivit acestuia, cei 15 kilometri de autostradă daţi în folosinţă în ultimul an înseamnă „ridicol de puţin”.

„În afară de hărţi colorate şi planuri frumoase – lumea se uită şi la rezultate -, iar cei 15 km de autostradă daţi în folosinţă în ultimul an şi jumătate înseamnă ridicol de puţin, dovada lipsei de capacitate, de mobilizare în jurul unui obiectiv naţional esenţial. Dacă am aduna promisiunile de kilometri de autostradă făcute de guvernanţi în ultimii 20 de ani, am avea autostrăzi cât China”, a adăugat şeful statului, spunând că nu înţelege de ce nu se trece la realizarea proiectelor, în condiţiile în care sunt şi bani, este şi nevoie de acestea.

 

 

Adaugati comentariu