Advertisement
Brigada Autostrăzi
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Într-o săptămână, polițiștii de la Brigada Autostrăzi au aplicat aproape 1.650 de sancțiuni contravenționale

Într-o săptămână, polițiștii de la Brigada Autostrăzi au aplicat aproape 1.650 de sancțiuni contravenționale

În perioada 6 – 11 iunie, polițiștii de la Brigada Autostrăzi au aplicat 1.646 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a controalelor rutiere desfășurate. Astfel, au fost aplicate 547 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 155 celor care nu foloseau centura de siguranță.

De asemenea, au fost aplicate 31 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 25 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 185 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Totodată, polițtii de la Brigada Autostrăzi au aplicate și 9 sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 9 pentru staționarea pe banda de urgență și 5 pentru depășire neregulamentară.

Ca măsuri complementare, polițiștii de la autostrăzi au reținut 91 de permise de conducere, dintre care 42 pentru viteză și au retras 72 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 17 infracțiuni.

Exemple

– La data de 7 iunie 2023, în jurul orei 23.30, un bărbat a condus pe Autostrada A1 km, 369, direcția Sebeș – Deva, un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară și o remorcă, fără a deține categoria corespunzătoare. În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

– La data de 9 iunie 2023, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat în trafic pe A1, km 471, calea 1, un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, condusă de un bărbat, de 31 de ani. Astfel, la controlul efectuat, s-a constatat că, acesta a folosit o altă cartelă tahografică. Conducătorul ansamblului auto a fost sacționat cu amenda contravențională de 6.000 de lei, fiind luată măsura indisponibilizării ansamblului rutier.

– La data de 11 iunie 2023, în jurul orelor 09:12, un bărbat, a condus, pe tronsonul de Autostrada A1 situat între Sebeș și Sibiu, un autotuism, fiind sub influența alcoolului, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur, în aerul expirat. A fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

– La data de 11 iunie 2023, ora 08:30, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea au depistat o femeie, care conducea un autoturism, cu viteza de 194 km/h. Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule, pentru 90 de zile.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria Brașov a obținut 12 milioane de lei de la AFM pentru programul „Rabla Local”

7 din 10 români sunt conștienți că accidentele și despăgubirile influențează costul RCA

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Podul de la Cernavodă
Siguranţă rutieră

Restricţii de circulaţie pe Autostrada Soarelui, la Podul de la Cernavodă

În perioada 27 septembrie – 10 octombrie, se efectuează lucrări de înlocuire...

șoferi
Siguranţă rutieră

Doar 3 șoferi români din 10 respectă limita de viteză în oraș

Doar 3 șoferi români din 10 respectă, de obicei, limita de viteză...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

România are nevoie de măsuri urgente pentru a îmbunătăți siguranța rutieră

Accidentele grave înseamnă nu doar bunuri avariate, ci vieți pierdute, familii destrămate...

giurgiu
Siguranţă rutieră

Lucrări de reparaţii pe Podul Prieteniei. Trafic restricţionat între PTF Giurgiu şi Ruse

În perioada 28-31 august 2023 vor fi demarate lucrări de reparaţii pe...