Internațional Van of the Year
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Internațional Van of the Year. ID.Buzz Cargo a dat lovitura

Internațional Van of the Year. ID.Buzz Cargo a dat lovitura

Noul model al celor produs de Volkswagen Vehicule Comerciale și-a trecut în cont titlul IVOTY 2023 chiar înaintea lansării sale pe piață.

Tranziția rapidă a producătorilor de furgonete de la motoarele cu combustie la sistemele de propulsie electrice, ca și inovațiile înglobate de noile modele ale producătorilor de top în domeniul vehiculelor comerciale, au reprezentat elementele definitorii pentru ediția cu numărul 31 a Internațional Van of the Year (IVOTY). Mărturie stă faptul că toate cele șase mărci nominalizate pentru ediția din acest an a prestigiosului premiu anual pan-european au propus modele electrificate cu baterii. Și vorbim, în ordine alfabetică, despre Fiat Professional, Ford Pro, Renault, Nissan, Mercedes-Benz și Volkswagen Vehicule Comerciale.

Reamintim, principalul criteriu pentru Premiul Internațional Van of the Year este contribuția vehiculelor la standardele de eficiență, siguranță, sustenabilitate și mediu ale sectorului vehiculelor comerciale ușoare. Pentru a fi eligibil, vehiculul trebuie să fie nou, să fie produs în serie până la sfârșitul anului pentru care primește premiul și să prezinte o inovație tehnologică semnificativă.

Fiat Professional a avut ambele opțiuni de propulsie pentru cele două modele noi din gama sa revizuită: noul Doblò și E-Doblò și noul Scudo și E-Scudo. Nume care, ați aflat deja, impart caroseria, sistemele de propulsive și o mulțime de alte componente cu propuneri aparținând altor mărci din familia Stellantis, precum Peugeot, Citroen, Opel și Vauxhall.

Ford Pro a aruncat în lupta pentru premiul principal E-Transit, exponentul următoarei faze a dezvoltării electromobilității, după Transit EcoBlue Hybrid, câștigător al premiului IVOTY 2020. În timp ce Alianța Renault-Nissan a venit și ea cu o propunere multiplă. Precum în 2021, când variantele de motoare cu combustie Kangoo și Citan au câștigat împreună premiul IVOTY 2022. De data aceasta a fost vorba despre noul Kangoo E-Tech, noul Nissan Townstar cu emisii zero, dar și, la fel ca anul trecut, modelul rezultat din partneriatul cu Mercedes-Benz, noul eCitan.

Ultima propunere, alfabetic vorbind, este cea venită din partea Volkswagen Vehicule Comerciale: ID.Buzz Cargo. Pozitionat paralel cu Transporter 6.1, ID.Buzz este destinat pietei interurbane.

Anticipând că varietatea ofertelor, dar și calitățile modelelor vor genera o dispută extrem de strânsă, Jarlath Sweeney, președintele IVOTY, declara: „Admirăm și aplaudăm producătorii din sectorul vehiculelor utilitare pentru investiția colectivă în dezvoltarea de noi tehnologii și van-uri inovatoare. Nu numai că îndeplinesc tendințele pieței, ci și respectă obiectivele fără emisii. Așa cum știm că viitorul va fi unul cu propulsii care nu emit dioxid de carbon, iată, la fel va fi și următorul model premiat de acest juriu, iar aceasta va fi a treia ocazie în ultimul deceniu în care onorăm vehiculele utilitare cu emisii zero”.

Ei bine, învingătorul avea să fie anunțat într-o ceremonie specială găzduită de Centrul de Conferințe H’Up, în seara zilei de presă a expoziției IAA Transportation de la Hannover Messe, Germania. Prilej cu care Dr. Carsten Intra, CEO Volkswagen Vehicule Comerciale (VWCV), a primit trofeul IVOTY 2023 din partea lui Jarlath Sweeney, președintele IVOTY.

Juriul de experți jurnaliști pan-europeni format din 24 de membri a acordat noului model complet electric Volkswagen Commercial Vehicles ID. Buzz 110 puncte, cu doar zece mai multe decât cele reușite de cel mai apropiat concurent, noul Ford Pro E-Transit. Renault Kangoo E-Tech Van, Nissan Townstar Zero-Emission și Mercedes-Benz eCitan s-au clasat împreună pe poziția a treia.

Felicitând Volkswagen Vehicule Comerciale, Jarlath Sweeney, președintele IVOTY, a declarat: “Nu se întâmplă prea des ca un concept de furgonetă complet nou să apară și să intre imediat pe piață. Noul ID. Buzz este un exemplu în acest sens și a fost onorat corespunzător cu acest premiu, cea mai înaltă distincție din industria vehiculelor comerciale ușoare. Felicitări echipei de design de la Volkswagen Commercial Vehicle pentru crearea acestui vehicul unic, perfect pentru mediul urban preocupat de mediu. Cu siguranță că se remarcă prin stilul său futurist și elegant, dar amintește totuși de Transporter T1 original, de acum 70 de ani, cu capota în formă de V, emblema VW proeminentă și consolele scurte.”

Internațional Van of the Year

Dr. Carsten Intra, CEO Volkswagen Vehicule Comerciale, a declarat: “Am fost foarte încântat de această distincție: “ID. Buzz Cargo este “Vanul anului 2023″! Primele volume de comenzi de pe piețele noastre ne arată că noul nostru ID. Buzz Cargo este modelul potrivit pentru clienții comerciali la momentul potrivit. Am primit un feedback extrem de emoțional oriunde apare ID. Buzz Această nouă formă de mobilitate primește recunoașterea potrivită. Dar cea mai mare recunoaștere este votul acestui juriu extrem de respectat: câștigarea acestui important premiu internațional Van of the Year este o mare onoare! În numele întregii echipe Volkswagen Vehicule Comerciale, aș dori să le mulțumesc foarte mult membrilor juriului pentru acest lucru. Suntem extrem de mândri și vedem această confirmare a muncii noastre ca pe o motivație pentru a continua ca până acum: să oferim vehiculul comercial potrivit pentru fiecare dintre clienții noștri.”

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, octombrie 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Continental a prezentat tehnologia Ac2ated Sound, sistemul audio fără difuzoare

SafeFleet monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de...

Vehicule comerciale uşoare

Noi caracteristici digitale și tehnologie îmbunătățită pentru Ford Transit în 2024

Ford Pro a anunțat astăzi îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

microbuze electrice
Vehicule comerciale uşoare

Microbuze electrice pentru elevii din 34 de comune din județul Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în luna iunie, proiectul ce vizează achiziționarea...