Infrastructura rutieră, printre cele mai nesigure din Europa

Potrivit comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc, creşterea puternică a numărului de vehicule şi infrastructura nedezvoltată a dus la creşterea alarmantă a accidentelor rutiere în România.
infrastructura

Într-un mesaj video, transmis participanţilor la evenimentul PIN Talk „Siguranţa rutieră în România: Provocări şi Oportunităţi”, Violeta Bulk a subliniat că statisticile privind siguranţa rutieră arată că România are una dintre cele mai puţin sigure infrastructuri în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

Datele oficiale relevă că, în fiecare an, mor pe şoselele din România, ca urmare a accidentelelor rutiere, aproximativ 1.900 de persoane, ceea ce înseamnă o medie zilnică de cinci decese. Statisticile mai arată că majoritatea accidentelor rutiere au loc în România din cauza vitezei excesive şi a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

Numărul de victime înregistrate în 2016, raportat la populaţia României, a fost de 95 de morţi la 1 milion de locuitori. În plus, peste 8.000 de persoane sunt rănite grav în accidentele rutiere într-un an, ceea ce înseamnă o medie zilnică de circa 22 de persoane rănite.

La nivelul Uniunii Europene, accidentele rutiere provoacă în continuare un număr mare de victime.

„Anul trecut am pierdut 25.500 de persoane pe drumurile europene şi 135.000 de persoane au suferit răni grave. (…) Acestra sunt statistici şocante”, a conchis comisarul european.

 

 

Adaugati comentariu