Industria auto mondială este obligată să se reinventeze

Într-un context economic global sumbru, industria auto se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv reglementări de mediu mai puternice şi mai stricte, iar vânzările de maşini înregistrează o evoluţie negativă care nu a mai fost întâlnită de la marea recesiune din 2008, întregul sector fiind marcat de incertitudine, arată o analiză Coface,
industria auto

Forţaţi să se conformeze acestei noi situaţii tehnologice şi dorinţelor consumatorilor, producătorii de automobile investesc masiv în reproiectarea maşinilor, crescând costurile de producţie.

Mai mult, apariţia pe piaţă a multor jucători noi precum Google Waymo, Tesla, Arcfox sau Aiways – creşte incertitudinea pe o piaţă obişnuită cu o anumită stabilitate şi cu tendinţe de concentrare prin fuziuni, achiziţii şi investiţii comune.

Un fenomen global în industria auto

Potrivit analizei, în septembrie 2018, Uniunea Europeană (UE) a fost afectată de punerea în aplicare a normelor stricte de certificare a noilor modele de maşini, procedura de testare armonizată la nivel mondial a vehiculelor uşoare (WLTP).

„Aceste reguli mai stricte au condus în special la blocaje pentru producătorii de automobile, aprobările întârziate generând o lipsă de modele disponibile la dealeri. Prin urmare, clienţii şi-au întârziat cumpărăturile, lucru care a avut un impact direct asupra numărului de înmatriculări (-23,5% în septembrie 2018)”, se menţionează în analiză.

Pe lângă aceste bariere tehnice şi administrative, s-a prefigurat o tendinţă negativă la nivelul consumatorilor din zona euro încă de la începutul anului 2018. Acest lucru descurajează consumatorii să cumpere vehicule noi, mai ales în condiţiile în care stimulentele pentru a trece la consumul de energie ecologică scad simţitor.

 

Citişi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Culoar unic şi pentru tramvaiele 19, 23 şi 27 pe B-dul Camil Ressu

Vin vacanţele! Punctele de trecere a frontierei disponibile

Trafic rutier restricţionat în Capitală în zilele de 21 şi 22 decembrie

 

Adaugati comentariu