Încep lucrările de reabilitare la Podul Grant din Capitală

Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, începe lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, după mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii.A1

Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legătura între Bd. Ion Mihalache şi Calea Giuleşti.

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, începând de luni, 8 aprilie 2019, ora 11.00, se închide circulaţia pe Breteaua F, de urcare/coborâre dinspre Calea Griviţei/spre Gara de Nord a Podului Grant (aferentă sensului de circulaţie Turda – Crângaşi).

Circulaţia pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor, iar traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Se pot alege rute alternative:

– pentru urcarea pe pod pentru direcţia Crângaşi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

– pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviţei se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giuleşti.

Pe breteaua închisă, vor fi executate lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutieră existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, şi la celelalte bretele ale pasajului.

Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie).

 

CITEŞTE ŞI:

Cum ar putea scădea valoarea amenzilor rutiere

 

Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă).

Adaugati comentariu