Advertisement

Hertz România NU se așteaptă să resimtă intrarea în insolvență a Hertz Global Holdings floteauto.ro
Home Piaţa auto Hertz România NU se așteaptă să resimtă intrarea în insolvență a Hertz Global Holdings

Hertz România NU se așteaptă să resimtă intrarea în insolvență a Hertz Global Holdings

Hertz Global Holdings, compania americană de închirieri auto veche de peste 100 de ani, și-a anunțat falimentul. Totuși, Hertz România nu va fi afectată de intrarea în insolvență a gigantului american, pentru că aparține unui alt grup de companii.

În urma anunțului făcut de gigantul Hertz cu privire la intrarea în insolvență, s-a născut o serie de întrebări legate de viitorul companiei Hertz România. Ei bine, a sosit timpul să facem lumină.

Hertz Global Holdings, compania americană de închirieri autoturisme fondată în 1918, opera aproximativ 568 de mii de autovehicule și avea 12.400 de francize în întreaga lume. Înainte ca pandemia să izbucnească, Hertz adunase datorii de aproximativ 12 mld. dolari americani, iar lipsa încasărilor din săptămânile dominate de starea de urgență i-a determinat pe americani să-și anunțe falimentul. Valoarea acțiunilor companiei a scăzut cu 30%. Înaintea de intrarea în insolvență, compania deja anunțase că va concedia 12.000 de angajați și că va trimite în șomaj tehnic alți 4.000 pentru a face economii de 2,5 mld. dolari anual.

Iată de ce Hertz România nu va resimți direct șocul

Revenind la România, Autotehnica Fleet Services SRL, parte a Grupului Elen Autohellas ATEE, nu întreține relații de afiliere cu Hertz Global Holdings și nici nu deține titluri de valoare la această companie. Drept urmare, grupul elen care deține Hertz România nu va simți un impact direct în urma intrării în insolvență a Hertz Global. Autohellas deține dreptul de franciză Hertz în România și în alte 7 țări est-europene.

Hertz Romania nu va resimți șocul falimentului Hertz Global floteauto.ro

Închirierile pe termen scurt reprezintă aproape 20% din activitatea Hertz România și numai 16% din activitatea grupului elen, în timp ce restul de 84% din venituri provin din închirieri pe termen lung și din comerțul cu autovehicule noi și rulate. Totodată, capitalul propriu al Grupului Autohellas este de 294 milioane de euro la sfârșitul anului 2019, fapt care îi asigură grad mic de îndatorare pentru Piața Europeană de Închirieri Auto și Leasing Operațional.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Business Lease
FinanţareRent a car

6 sfaturi de la Business Lease pentru închirierea mașinilor de companie

Aveți nevoie de mobilitate, dar perioada de timp pentru care aceasta este...

Flotă verdePiaţa auto

Renault deschide comenzile pentru Rafale E-Tech 4×4 de 300 CP

După Rafale E-Tech full hybrid 200 CP, Renault deschide comenzile pentru Rafale...

AutoturismePiaţa auto

Subaru Forester, a șasea generație, prezentat în România

Prezentat în România la SAB 2024, Subaru Forester este un model cheie...

Flotă verdePiaţa auto

SUV-ul Leapmotor C10 lansat la Salonul Auto București

La doar o săptămână de la debutul mărcii Leapmotor în România și...