Grupul german Ergo va intra pe piaţa RCA

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea societăţii de asigurări generale Credit Europe Asigurări - Reasigurări de către grupul german Ergo. Preluarea companiei de asigurări generale Credit Europe Asigurări constituie primul pas pentru intrarea Ergo şi pe piaţa locală a asigurărilor auto obligatorii RCA.ergo-asigurari-floteauto

Potrivit proiectului de achiziţie aprobat de ASF, Ergo va cumpăra 100% din acţiunile Credit Europe Asigurări – Reasigurări, prin intermediul subsidiarei Ergo Austria International, care administrează participaţiile grupului la mai multe societăţi de asigurare din Europa Centrală şi de Est.

„Preluarea Credit Europe Asigurări — Reasigurări reprezintă prima tranzacţie realizată de un investitor cu reputaţie internaţională pe piaţa asigurărilor generale din România după perioada de criză economică începută în 2008”, afirmă reprezentanţii ASF.

ERGO, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania şi din Europa, deţine un portofoliu diversificat, care include de la asigurări de bunuri şi accidente, până la asigurări de viaţă şi sănătate, iar anul trecut a plătit în contul poliţelor de asigurare daune şi beneficii în valoare de circa 17 miliarde de euro. Prezent şi pe pieţe din Asia, grupul are aproximativ 43.000 de angajaţi şi reprezentanţi de vânzări.

„Intrarea unui investitor de un asemenea calibru pe piaţa asigurărilor generale confirmă direcţia pozitivă a dezvoltărilor care au loc pe piaţa asigurărilor din România. Cu venituri totale din prime de aproape 18 miliarde de euro în 2015 şi un capital de 5,4 miliarde de euro, ERGO este controlat de Munich Re, unul dintre cei mai mari reasigurători din lume. Munich Re avea la sfârşitul anului trecut active totale de 276,5 miliarde de euro şi un capital de circa 31 miliarde de euro, primele brute subscrise în 2015 depăşind 50 de miliarde de euro”, precizează ASF.

Grupul german a început să investească în România în 2009, prin înfiinţarea societăţii ERGO Asigurări de Viaţă. Ulterior, în 2015, ERGO s-a numărat printre cei trei asigurători de talie globală interesaţi de preluarea societăţii Astra Asigurări, dar a abandonat discuţiile ca urmare a pretenţiilor nerezonabile ale acţionarilor acesteia.

 

Adaugati comentariu