Ford se desparte de Mondeo pentru a se concentra pe vehicule electrice și SUV-uri

Ford va opri producția modelului Mondeo, pe măsură ce producătorul american de automobile își va schimba gama europeană cu modele electrice și vehicule utilitare sport.ford

Compania intenționează ca toate autoturismele vândute în Europa și Marea Britanie să fie complet electrice până în 2030, fiecare model având o opțiune hibridă sau electrică până în 2026.

Ca parte a schimbării, Ford va elimina treptat, de la la începutul anului viitor, modelul Mondeo, care a fost odată emblema sedanurilor de familie și de afaceri.

Potrivit producătorului auto, astăzi consumatorii, în locul berlinelor, preferă crossover-uri, precum Nissan Qashqai și Ford Kuga. Aproape 40% din vânzările Ford în Europa în ultimul an au fost SUV-uri sau crossover-uri, comparativ cu doar 31% în anul precedent.

Lansat în 1993, Mondeo a fost primul autovehicul Ford considerat o maşină “globală”, menită să consolideze gama de modele Ford din întreaga lume. De la lansarea sa în Europa, unde a înlocuit Ford Sierra, vânzările Mondeo au ajuns până în prezent la aproximativ cinci milioane de unităţi.

Constructorul auto se angajează pe deplin să-şi dezvolte gama de autovehicule în Europa şi să-şi consolideze poziţia cu modele precum Kuga, Puma şi Explorer PHEV. Compania introduce noi modele în Europa- începând cu noul Mustang Mach-E, complet electric şi versiunea Mustang Mach-E GT care va fi lansată mai târziu în acest an- dar şi cu primul său autoturism de volum, complet electric, care va fi lansat pe piaţă în 2023.

 

Citește articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA Și:

Doar un angajat din 10 vrea să revină la birou. Sondaj PwC

Topul asigurătorilor RCA în 2020. City Insurance, liderul pieței

Producţia Dacia şi Ford s-ar putea opri în continuare, pe fondul crizei de semiconductori. Analiză XTB

 

 

Adaugati comentariu