Ford România va recruta 976 de noi angajaţi pentru producţia EcoSport


În atentia Ford România se află operatori de bază şi calificaţi care se vor alătura actualilor 2715 angajaţi ce lucrează în zonele de producţie vehicule şi motoare.
Ne bucurăm să putem anunţa astăzi că adăugăm aproape 1000 de noi locuri de muncă la uzina de producţie de ultimă generaţie pe care o deţinem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajaţi la peste 3650. Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operaţiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producţia viitorului Ford EcoSport”, a afirmat John Oldham, Preşedintele Ford România.
Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajaţi se va derula prin intermediul agenţiei de recrutare de personal, Manpower, acolo unde un grup dedicat este coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România.
“Procesul de selecţie a noilor angajaţi a început în luna aprilie şi se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noştri angajaţi, iar acestia vor începe un program de formare specific pentru a înţelege Sistemul Global de Producţie Ford, precum şi rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”, spune Marina Babară, Directorul departamentului de Resurse Umane al Ford România.
Uzina de Asamblare a Vehiculelor din Craiova este o parte importantă a tezaurului de producţie pe care Ford îl deţine în Europa, iar investiţia în adaptarea producţiei viitorului Ford EcoSport se ridică până la 200 de milioane de euro. În acest moment, Ford EcoSport este produs şi exportat din India.
Trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ îmbunătăţite, iar 220 de roboţi noi vor creşte eficienţa şi calitatea în secţiile de Vopsitorie, Montaj General şi Caroserie.
Din 2008, anul achiziţiei uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operaţiunile de producţie pe care le deţine în România. La Craiova sunt produse în acest moment atât polivalentul Ford B-MAX, cât şi motorul 1.0 EcoBoost, singurul motor care a reuşit să câştige premiul Motorul Internaţional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.
Potrivit reprezentanţilor Ford, compania va analiza în continuare oportunităţile de a construi noi produse la Craiova pentru a folosi în întregime capacitatea de producţie şi tehnologia existentă, în timp ce derulează discuţii productive cu Guvernul României în vederea îmbunătăţirii infrastructurii şi a logisticii pentru a menţine competitivitatea globală a uzinei Ford Craiova.