Ford a fabricat la Craiova 400.000 de motoare EcoBoost

Ford a fabricat motorul cu numărul 400.000 la fabrica sa din Craiova, România, de la lansarea producţiei în mai 2012. Motorul cu numărul 400.000 este un motor EcoBoost de 1 litru cu 125 CP care a fost livrat la fabrica Ford de la Saarlouis  pentru a echipa un model Focus Titanium Deep Impact Blue.ford-craiova-floteauto

Ford a început producţia de motoare la uzina sa de clasă mondială de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford fabrică la Craiova aproximativ 700 de motoare pe zi.

ford-la-craiova-400-000-de-motoare-ecoboost-floteauto
Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate la fabricile de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan şi Thailanda

Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate fabricilor de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan şi Thailanda.

Ford a investiti peste 230 de milioane de euro în fabrica de motoare de la Craiova.

“Suntem foarte mândri de această realizare a fabricii de la Craiova. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilităţii sistemului global Ford de producţie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2”, a declarat John Oldham, şeful Secţiei de Producţie Motoare de la Ford Craiova.

În prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are aproximativ 800 de angajaţi, care lucrează în 2 şi 3 ture pentru a satisface cererea de pe piaţă pentru motoarele Ford EcoBoost.

 

 

Adaugati comentariu