Ford a găsit soluția evitării concedierii a 170 de persoane la fabrica de la Craiova

Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova și pentru a avea control asupra costurilor operaționale, Ford România a anunțat în luna noiembrie 2014 un program de încetare voluntară a relațiilor de muncă. Acum, în urma stabilirii unei înțelegeri cu sindicatele privind implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, compania Ford a reușit să reducă numărul concedierilor cu 25%. Mai multe detalii în continuare.
ford

Conform Directorului de Comunicare al Ford România, Ana-Maria Timiș, programul de concediere pe motive economice a vizat aproximativ 680 de posturi. Peste 490 de angajați ai uzinei Ford Craiova au aplicat pentru programul de încetare voluntară a relațiilor de muncă, iar cererile acestora au fost acceptate de către conducerea companiei.

Pentru a atinge ținta de reducere de personal pentru cele 680 de posturi, Ford România a demarat încă de anul trecut un proces de consultări cu sindicatele. Ca urmare, Ford România și sindicatele au ajuns la o înțelegere cu privire la implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, ceea ce permite companiei să evite concedierea a aproximativ 170 de persoane.

Programul redus de munca va putea fi pus în practică după înregistrarea oficială a acestuia la autoritățile relevante. Pe parcursul acestui program de muncă redus, angajații vor fi remunerați conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă și legislației în vigoare.

Prin aceste măsuri se urmăreste folosirea optimă a forței de muncă din fabrica de la Craiova și îndeplinirea condițiilor actuale de producție și cele preconizate, în timp ce Ford continuă să caute oportunități pentru producerea unui al doilea autovehicul la Craiova.

Începând cu anul 2008, când a fost preluată uzina, Ford a transformat Craiova într-una dintre cele mai moderne facilități de producție din Europa, investind peste 1 miliard de Euro în tehnologii avansate ce permit fabricii să construiască modele inovatoare precum Ford B-MAX și motorul de 1,0-litri EcoBoost, câștigător al premiului ”Motorul Internațional al Anului 2014”, pentru a treia oară consecutiv.

Adaugati comentariu