Advertisement

Home Administrare flote Monitorizare și aplicații Flotele auto către un viitor complet electric

Flotele auto către un viitor complet electric

Flotele auto către un viitor complet electric este obiectivul parteneriatului dintre ABB și AWS, o companie Amazon.com, Inc.. Cele două entități și-au anunțat colaborarea pentru dezvoltarea unei soluții digitale bazată pe cloud, pentru gestionarea în timp real a flotelor de vehicule electrice (VE).

Soluția la care lucrează ABB și AWS va optimiza utilizarea eficientă a VE. Astfel încât să permită operatorilor din întreaga lume să mențină 100% continuitatea afacerii. Dar să o facă în contextul tranzitului către flotele auto electrice.

ABB pune la bătaie experiența extinsă în eMobility, în domeniul managementului energiei, în tehnologia de încărcare și în soluțiile pentru mobilitate electrică. De partea cealaltă, AWS urmează să contribuie cu portofoliul său de tehnologii cloud și expertiză software.

Lansare în a doua jumătate a anului

Noua platformă urmează să fie lansată în a doua jumătate a anului 2021. Ea va oferi utilizatorului o experiență personalizată, mai eficientă.

„ABB și AWS împărtășesc o viziune similară cu privire la potențialul eMobility de a transforma societatea. Expertiza noastră combinată susține obiectivul comun al unei gestionari mai simple și mai accesibile pentru flote auto VE. Noua soluție va revoluționa lumea mobilității electrice, integrând hardware-ul și software-ul VE într-un singur ecosistem. Unul care să ofere o experiență perfectă de utilizare. Suntem încrezători că, lucrând împreună, putem impulsiona folosirea de flotelor auto electrice. Oferindu-le operatorilor încrederea de a face trecerea la această soluție”, a declarat Frank Muehlon, președintele Diviziei eMobility a ABB.

Flotele auto, rol substanțial în reducerea emisiilor

În prezent, 23% din emisiile globale de gaze cu efect de seră legate de energie sunt cauzate de sectorul transporturilor. Electrificarea traficului poate reduce substanțial nivelul de CO2. Iar flotele auto mari, cu aproape 400.000 de autoutilitare și camioane electrice la nivel global, pot juca un rol crucial.

Ei bine, multe dintre acestea se confruntă cu provocări similare. Iar ele vizează:

  • informațiile în timp real privind starea vehiculului și nivelul său de încărcare
  • întreținerea VE
  • gestionarea accesului la infrastructura de încărcare.

Astăzi, majoritatea operatorilor de flote optează pentru software de management operat de terți. Acestea oferă însă o funcționalitate și capacitate limitate de personalizare pe baza gamei de modele EV și a mărimii infrastructurii de încărcare. În plus, viteza cu care tehnologia de încărcare continuă să se dezvolte este în creștere. Iar adaptările necesare pot fi costisitoare și implică o mulțime de resurse. Astfel, operatorii flotelor auto caută soluții software avansate scalabile, sigure și personalizate. Combinate cu ușurința în gestionarea stațiilor de încărcare, care să le permită conectarea și pornirea.

Întreprindere specială pentru flote auto

Pentru a stimula progresul în ceea ce privește flotele auto de VE, ABB a creat o întreprindere pureplay la Berlin, care va dezvolta tehnologii personalizate, scalabile și rentabile pentru operatorii de flote, care pot fi utilizate de către toate OEM-urile în domeniu. Lucrând cu AWS, această nouă abordare va proiecta soluția interoperabilă de gestionare a flotei pentru a funcționa cu toate tipurile de vehicule și infrastructura de încărcare. Utilizând învățarea automată și analiza, acesta va include un set convingător de caracteristici, printre care se numără planificarea încărcării și monitorizarea în timp real, cu informații și acțiuni privind starea și întreținerea vehiculelor, împreună cu optimizarea rutelor VE bazate pe ora din zi, starea vremii și rutinele de utilizare.

„Pe măsură ce industriile avansează spre electrificarea parcurilor de vehicule, clienții au nevoie de servicii fiabile și intuitive care să îi ajute să se adapteze noului model de operare și să optimizeze modul în care își utilizează flotele. Această colaborare între AWS și ABB va combina expertiza aprofundată a companiilor noastre în auto, logistică și de electrificare cu conectarea la cloud pentru a oferi o soluție inteligentă de management al flotei electrice si diagnoza stațiilor de încărcare ”, a declarat Jon Allen, Director, Servicii profesionale, Automotive la AWS. „Împreună, ABB și AWS vor aduce informațiile, agilitate și avantajele pe care cloud-ul le oferă industriei vehiculelor electrice și care ne vor ajuta clienții să facă tranzitul cu succes către un viitor cu emisii mai reduse.”

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Monitorizare și aplicații

Jocurile de cazino întâlnesc literatura

De la romanele clasice până la cele mai recente opere contemporane, cărțile...

ADAS
Monitorizare și aplicații

Beneficiile ADAS pentru managementul flotei

Adoptarea pe scară largă a vehiculelor cu sisteme avansate de asistență pentru...

SafeFleet
Monitorizare și aplicații

SafeFleet a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 24 mil. lei în 2023, în creștere cu 13%

SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a...