Finanţarea reabilitării secţiunii Craiova-Calafat, prelungită

Comisia Europeană a aprobat continuarea a încă 19 proiecte din România, în valoare totală de 1,3 miliarde de euro, în noul exercițiu financiar 2014-20120. Printre acestea se numără şi reabilitarea DN56, secţiunea Craiova-Calafat.suceava

Potrivit comisarului european pentru pentru politică regională, Corina Creţu, toate aceste proiecte au început în perioada 2007-2013, dar pot fi finalizate în perioada actuală de programare.

“Sunt convinsă că astfel de proiecte sunt vitale pentru a îmbunătăţi viaţa românilor. În acest scop, trebuie să folosim la maximum fondurile europene disponibile „, a precizat Corina Creţu.

Din domeniul transporturilor, s-a aprobat fazarea proiectelor de reabilitare a podurilor feroviare situate la km 152+149 și km 165+817 pe secţiunea feroviara București-Constanţa şi de reabilitare a drumului naţional DN 56, secţiunea Craiova-Calafat.

În Energie, vor continua reabilitarea sistemului de termoficare urbană a municipiului Oradea şi retehnologizarea sistemului de termoficare din municipiul Bacău, în vederea conformării la normele de protecţia mediului şi pentru creşterea eficientei sistemelor.

Celelalte 15 proiecte vizează extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă în tot atâtea judeţe.

La începutul acestei luni, Comisia Europeană a mai anunţat aprobarea pentru fazare a altor şapte proiecte majore pentru România, finanţarea fiind de peste 500 de milioane de euro. Proiectele de infrastructură de transport avute în vedere sunt drumul naţional Piteşti-Campulung-Braşov, autostrada Sebeş-Turda, care va face legătura între autostrăzile A1 Oraştie – Sibiu şi A3 Gilău – Câmpia Turzii şi drumul naţional DN 76, între Deva şi Oradea.

 

Adaugati comentariu