Finanţare IFC pentru Garanti Bank, destinată susţinerii IMM

Garanti Bank a parafat, marţi, un acord de împrumut în valoare de 55 de milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), instituţie membră a Grupului Banca Mondială, în vederea finanţării Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) şi a proiectelor sustenabile de eficienţă energetică.
Curs de schimb

Documentul este al şaptelea acord de împrumut pe care Garanti Bank îl încheie cu IFC, în ultimii şapte ani, începând din anul 2012.

Valoarea totală a finanţărilor acordate de Garanti Bank pentru sprijinirea IMM-urilor se ridică, în prezent, la 157 de milioane de euro.

„Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti România asigură, de asemenea, că micile afaceri şi antreprenorii vor continua să aibă acces la fondurile de care au nevoie pentru a creşte şi a crea locuri de muncă. Înţelegerea cu Garanti Bank România vine în locul şi la momentul potrivit. Sunt foarte mândru de acest parteneriat”, a afirmat Vittorio di Bello, director regional IFC pentru instituţii financiare, în cadrul conferinţei de semnare a acordului de împrumut.

Prin semnarea noului acord, Garanti Bank România devine prima bancă din România care primeşte un împrumut de la IFC, ce are ca scop dezvoltarea investiţiilor din domeniul eficienţei energetice şi a energiei regenerabile.

„În calitate de inovatori în industria financiară, considerăm că este important să deschidem orizonturi noi, să susţinem IMM-urile şi companiile care dezvoltă proiecte eficiente din punct de vedere energetic, precum şi pe cele care adoptă tehnologii bazate pe energie regenerabilă. Suntem, aşadar, onoraţi să semnăm acest acord cu IFC şi să ne reiterăm angajamentul pe termen lung faţă de România. De-a lungul anilor, Garanti Bank a dezvoltat un parteneriat solid cu IFC şi ne bucurăm că avem o viziune comună în ceea ce priveşte susţinerea, atât a sustenabilităţii, cât şi a dezvoltării afacerilor. Vom continua să construim, să dezvoltăm şi să susţinem business-urile din România”, a declarat Ufuk Tandođan, CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank face parte din grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte Garanti Leasing (marca prin care îşi desfăşoară activitatea compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Consumer Finance (marca prin care operează Ralfi IFN). Prezentă în România din anul 1998, Garanti Bank a dezvoltat în timp un portofoliu solid şi variat de clienţi şi şi-a extins în permanenţă reţeaua naţională şi portofoliul de produse pentru toate segmentele de activitate: servicii bancare pentru persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii.

Garanti Bank România este deţinută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua bancă privată ca mărime din Turcia, cu peste 16 milioane de clienţi. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

IFC, instituţie membră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din pieţele emergente. În exerciţiul financiar 2017, IFC a oferit finanţare pe termen lung ţărilor în curs de dezvoltare ce a înregistrat o valoare record de 19,3 miliarde de dolari, valorificând puterea sectorului privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei şi pentru a susţine prosperitatea comună.

Adaugati comentariu