Şoferii români vor plăti taxă de drum în Germania

Proiectul care prevede introducerea unei taxe pentru toate autoturismele care circulă pe drumurile şi autostrăzile din Germania a fost aprobat şi de Camera superioară a Parlamentului german, Bundesrat.camioane

Iniţiativa legislativă, aprig contestată de ţările vecine, fusese aprobată săptămâna trecută de Bundestag, Camera inferioară a Legislativului german.

Actul normativ urmează să se aplice începând din 2019, nivelul taxei variind în funcţie de criteriile de mediu. Astfel, nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate poate ajunge la 130 de euro pe an. Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti şi ele această taxă care va fi însă dedusă din impozitul anual pe autovehicul, astfel că şoferii străini vor fi, practic, singurii care vor plăti.

Circulaţia vehiculelor pe drumurile secundare nu va fi supusă noii taxe.

Pentru şoferii străini, legea prevede costuri mai mici pentru vignetele pe durate scurte, preţurile variind între 2,50 şi 25 de euro pentru o vignetă valabilă 10 zile, în funcţie de cât de poluant este automobilul, şi între 7 şi 50 de euro pentru o vignetă valabilă două luni.

Circulaţia vehiculelor pe drumurile secundare nu va fi supusă noii taxe.

 

Adaugati comentariu