Doi şoferi fără permis conduceau cu viteze de 225 km/h

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, doi şoferi care conduceau cu viteza de 225 km/h, unul avea permisul suspendat, iar celălalt a prezentat un document fals.
viteza

În ziua de 21 mai 2018, poliţiştii rutieri au depistat, pe autostrada A3 Turda-Borş, în zona kilometrului 46, sensul de mers spre Borş, un bărbat, de 41 de ani, din Cluj, de naţionalitate saudită, care conducea cu viteza de 225 km/h.

În urma verificărilor efectuate, inclusiv prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliţiei Române care a luat legătura cu Interpol Riyadh, Arabia Saudită, au rezultat indicii temeinice că bărbatul nu deţinea permis de conducere, iar cel pe care l-a prezentat la control era fals. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşii infracţiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Într-un alt caz, la data de 26 mai, poliţiştii care acţionează pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au oprit un bărbat, de 44 de ani, în zona kilometrului 345, care conducea spre Deva cu viteza de 225 km/h.

În urma verificărilor, s-a stabilit bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din luna martie a acestui an până la începutul lunii iunie 2018. A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

În perioada 21 – 28 mai, poliţiştii au depistat 133 de şoferi care circulau pe autostrăzi şi au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 225 km/h.

Toţi şoferii care au circulat cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Adaugati comentariu