De la 1 august, masca de protecție va fi obligatorie pe Litoral și în stațiunile de pe Valea Prahovei

Prefecturile județelor Constanța și Prahova au instituit, de la 1 august 2020, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise aglomerate, în anumite intervale orare.
protecție

Astfel, în județul Constanța, începând cu data de 1 august 2020, ora 00.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul 18:00 – 24:00, prezente pe faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.

Totodată, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie și în următoarele spații publice deschise din jud. Constanța:

  • Târguri, piețe, oboare;
  • Stații de autobuz, peroanele gărilor;
  • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
  • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
  • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
  • În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat în data de 30 iulie 2020, de către prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

„Sunt măsuri importante pe care le-am luat, cu sprijinul colegilor din CJSU, pentru limitarea efectelor pandemiei. Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că aceste măsuri vin în sprijinul lor, a celor dragi lor și a sănătății tuturor constănțenilor. Mi-aș fi dorit să nu fim nevoiți să luăm astfel de măsuri, pe care mulți le vor considera nepopulare, dar care sunt necesare pentru a trece cu bine peste această încercare. Nu trebuie să uităm faptul că, în ultimele luni, atât cetățenii, cât și autoritățile, au depus eforturi foarte mari în această luptă. Nu vreau să cred că totul a fost în zadar, din contră, îmi doresc ca oamenii să rămână, în continuare, responsabili”, a explicat prefectul județului.

Tot de la 1 august, purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise va fi obligatorie și în judeţul Prahova, conform deciziei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit Prefecturii Prahova, CJSU a aprobat hotărârea privind obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, pe toată durata stării de alertă, decizia care a fost luată pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 vizându-i pe toţi cei care locuiesc şi/sau circulă pe teritoriul judeţului.

„Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, a anunțat Prefectura Prahova.

Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii.

Potrivit Prefecturii Prahova, în funcţie de evoluţia situaţiei, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise şi/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum şi al altor operatori de profil.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Fără declarație pe proprie răspundere la intrarea în Bulgaria

33% dintre români au dubii privind existenţa noului coronavirus, iar 12% cred că este o invenţie

Volkswagen Mini-Camper va fi disponibil în România!

 

 

Adaugati comentariu