Advertisement

Danube Delta Rally (2)
Home Transporturi Danube Delta Rally primește punctaj excelent din partea FIA

Danube Delta Rally primește punctaj excelent din partea FIA

Se poate și în România: Danube Delta Rally primește un punctaj superior câtorva raliuri de marcă organizate în Europa. Rezultatul este clasarea în Top 5 al raliurilor din cadrul FIA European Rally Trophy.

Punctajul a fost acordat de către oficialii FIA și FRAS prezenți la desfășurarea competiției din 9-11 iunie 2016. În plus, cu punctele primite din partea Federației Române de Automobilism Sportiv, Danube Delta Rally se instalează în fruntea Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Rețeta câștigătoare este colaborarea perfectă între organizatori, autoritățile locale și partenerii privați.

Evenimentul sportiv a primit punctaje maxime pentru implicarea financiară și logistică a autorităților locale, pentru amplasamentul Parcului de Service și al Comandamentului pe Faleza din Tulcea, pentru calitatea probelor speciale și a întregului traseu, securitatea generală a competiției (in special in contextul unei interventii in prima zi de concurs), notorietatea evenimentului dar si pentru calitatea documentelor specifice (roadbook, carnete de bord, hărți, plan de securitate, etc.) si a startului festiv și prezentararii echipajelor. Altfel spus – a fost o organizare ca la carte, apreciată chiar și de reprezentanții Federației Internaționale de Automobilism.

Danube Delta Rally

Ca la orice competiție de acest nivel au mai fost și capitole ce lasă loc de mai bine, care tin în general de corelarea regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv cu regulamentele FIA, pregătirea și instruirea arbitrilor conform standardelor internaționale ale FIA  sau pregătirea și instruirea membrilor Dispozitivului de Securitate conform standardelor FIA. Totuși, aceste aspecte au cântărit prea puțin în raportul reprezentanților FIA și nu i-au alterat poziția din Top 5 în FIA European Rally Trophy.

“Danube Delta Rally® este dovada clară că atunci când se dorește ca un lucru să funcționeze, se poate. Am spus-o și o repet: Avem la Tulcea o echipă de organizare de care, personal, sunt extrem de mândru, începând cu Domnul Președinte Horia Teodorescu alături de Domnul Primar Constantin Hogea, oameni dedicați afectiv și efectiv acestui eveniment,  până la senzaționala echipă de voluntari care au muncit “pe branci” timp de o săptămână. Sigur că există aspecte de retușat, sigur că ne nemulțumeste profund situația actuală din motorsportul autohton, situație datorată în special lipsei bugetelor sportivilor, dar avem convingerea că într-un viitor apropiat lucrurile vor reveni pe un făgaș normal”, spune Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally.

Îi felicităm și noi pentru punctajul primit, și le dorim un viitor loc pe podium în FIA European Rally Trophy!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...