Advertisement

Mercedes Actros
Home Transporturi Daimler vine la IAA 2016 cu un nou set de tehnologii

Daimler vine la IAA 2016 cu un nou set de tehnologii

Daimler Trucks ne prezintă strategia pe care o va adopta în perioada imediat următoare. Ea include echiparea camioanelor cu tehnologii noi în segment, menite să crească nivelul de conectivitate, siguranța rutieră și eficiența.

Noutățile pe care Daimler le va prezenta publicului, cu ocazia Salonului Vehiculelor Comerciale IAA din septembrie, pot fi structurate pe 4 mari categorii.

Mercedes-Benz Uptime

  1. Mercedes Benz Uptime este un nou sistem dezvoltat de compania germană, ce va fi disponibil începând cu luna septembrie. Acesta va crește durata de utilizare a camioanelor și, implicit, eficiența acestora. Bazându-se pe pe monitorizarea în timp real a datelor primite de la camioanele conectate, sistemul îi anunță din timp pe responsabilii flotelor când este necesară schimbarea anumitor piese de la vehiculele pe care le au în grijă. Este redus, astfel, riscul de defecțiune, scutind banii și timpul necesari tractării și reparației. Sistemul devine și mai util în cazul țărilor precum Franța, în care reparațiile pe șosea sunt interzise. Mai mult, cunoscând gradul de uzură al fiecărei piese monitorizate, clienții își pot organiza vizitele la service mai eficient, grupând schimbarea mai multor piese într-o singură servisare. Iar Mercedes-Benz Uptime sprijină reparațiile în service-urile din cadrul companiei care deține camioanele, nemaifiind necesară prezența la service-ul Mercedes pentru toate operațiile de întreținere și reparație. Sistemul a avut un răspuns favorabil din piață, fiind testat timp de 2 ani, pe 1400 de camioane ce aparțin de 16 flote din Germania, Marea Britanie, Austria și Polonia. El reprezintă doar o parte a proiectului de dezvoltare a conectivității până în 2020, în care Daimler va investi peste 500 de milioane de euro.

Daimler Trucks

  1. FleetBoard Store va deschide un nou capitol în 2017, permițând userilor să dezvolte aplicații destinate transporturilor, pentru sistemele Apple și Android. Platforma a fost proiectată să fie deschisă, iar acest lucru îi va putea asigura o dezvoltare accentuată în viitor, fără implicarea Daimler. Numărul de 180.000 de vehicule care utilizează sistemul FleetBoard crește rapid, mai ales pentru că și camioanele produse de alte branduri, pot fi echipate cu unitatea hardware care le permite să folosească această platformă.

Daimler Pedestrian Detection

 

  1. Detectarea automată a pietonilor își face loc pentru prima dată pe un camion. Sistemul face parte din pachetul Active Brake Assist 4 și monitorizează pietonii care se îndreaptă dinspre trotuar, inclusiv printre mașinile parcate, către calea de rulare. La detectarea acestora, camionul frânează automat, pentru a evita impactul sau a limita proporțiile dezastrului. El își va dovedi eficiența în localități și se va alătura sistemului de frânare automată la întâlnirea obstacolelor staționare sau în mișcare, disponibil deja pe generația a treia a pachetului ABA.

Mercedes Actros

  1. Reducerea cu până la 6% a consumului de motorină a seriei Actros este posibilă, datorită optimizării de ansamblu a ultimei generații a camionului. Aceasta beneficiază de o transmisie optimizată, cu 12 trepte, numită PowerShift3, de folosirea unui ulei de ultimă generație, care reduce și mai mult frecările și de o aerodinamică ameliorată. Rezultatul este câștigarea a peste 90% dintre testele comparative de consum, la diferență de peste 10% față de modelele concurente.

Le veți putea întâlni pe toate la cea de-a 66 ediție a show-ul IAA destinat autovehiculelor utilitare, ce se va desfășura între 22 și 29 septembrie 2016 la Hanovra.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

RO e-Transport
FiscalitateTransporturi

RO e-Transport la 1 iulie 2024: câteva clarificări utile pentru agenții economici

1 iulie 2024 a fost data anunțată de autoritățile fiscale ca aducând...