DAF pe plus

Producătorul de camioane DAF anunță bilanțul pe primul trimestru al anului. Grupul american PACCAR, care deține mărcile DAF, Kenworth și Peterbilt și-a făcut calculele, iar rezultatul nu i-a mulțumit pe deplin.  Gama DAF

 

În primele trei luni ale anului, americanii au înregistrat vânzări totalizând o valoare netă de 4.3 miliarde USD, în scădere de la 4.83 miliarde USD în primul trimestru al anului trecut. Profitul companiei s-a situat la 378.4 milioane de dolari. Anul 2015 a fost unul profitabil pentru americani, fapt care le-a permis să investească 3.3 miliarde USD în noi fabrici, produse și servicii. Creșterea pe termen lung este asigurată de dezvoltarea continuă a noi modele de camioane, a liniei de motoare și a vânzărilor de piese de schimb.

workhouse

Americanii au reușit, de asemenea, să răscumpere 1.1 milioane de acțiuni pentru un preț total de 56.3 milioane USD, numai în primul trimestru al anului în curs, fapt care denotă încredere în propria-i dezvoltare pe viitor.

”Profitul net excelent pe care l-a obținut PACCAR face ca acțiunile să devină o investiție pe termen lung deosebit de atractivă. Programul de răscumpărare a acțiunilor reflectă din plin încrederea conducerii în dezvoltarea economică a companiei pe viitor”, a declarat Bob Christensen, președinte al PACCAR.

Interior DAF

DAF reprezintă liderul de piață pe segmentul camioanelor mai mari de 16 tone, în Marea Britanie, Olanda, Ungaria și Polonia. Estimările arată că vânzările de camioane din acest segment vor crește anul acesta în Europa până la 260.000 – 290.000, atingând valori nemaiîntâlnite din 2008.

Adaugati comentariu