Cum se pot evita cozile la trecerea podului de la Feteşti

Având în vedere că suntem în plină perioadă de concedii, şi că în ultima vreme, la podul de la Feteşti, punctul de trecere cu plată cash a fost cel mai solicitat, înregistrându-se deseori cozi stresante, CNADNR recomandă celor care merg spre litoral, să achite tariful de trecere prin SMS sau prin plata în benzinării.
rovinieta-floteauto

Şoferii care vor folosi aceste variante nu vor mai opri pe pod, putând trece pe benzile semnalizate cu mesajul “e-Tarif” cu o viteză de maxim 50 km/h. De exemplu, folosind plata în benzinărie, se poate trece rapid pe pod şi se poate plăti chiar şi a doua zi, până la ora 24.

Reamintim că începând cu data de 30 aprilie 2015 plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă se realizează prin intermediul achitării tarifului în benzinării sau prin SMS.

Informaţii necesare privind achitarea tarifului de trecere:

 • tariful poate fi achitat la staţii de distributie a carburanţilor aparţinând OMV, PETROM, MOL, ROMPETROL (staţiile la care se poate achita tariful fiind disponibile pe site-ul CNADNR, www.cnadnr.ro)
 • prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Telekom Mobile şi RCS&RDS)
 • cash la staţia de taxare Feteşti.

Dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere la distibuitorii autorizaţi sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regulă, înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

taxa-trecere-pod-fetesti-floteauto
Tariful de trecere de la staţia de taxare poate fi achitat prin SMS sau prin plata în benzinării

Dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere cash la staţia de taxare Feteşti, se vor utiliza porţile prevăzute cu bariere şi agenţi încasatori, semnalizate corespunzator.

Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizaţi sau prin SMS şi care nu a fost utilizat rămâne valabil 12 luni de la data achitării.

Utilizatorii sunt rugaţi, ca la achitarea tarifului de trecere, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNADNR, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora, corecţia ulterioară a unui număr de înmatriculare înscris eronat realizându-se doar în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Un tarif de trecere achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză, în această situaţie urmând a se încheia un proces verbal de contravenţie.

Pentru a nu se crea confuzii în privinţa achitării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor între Feteşti şi Cernavodă) prin intermediul SMS, iată paşii pe care un utilizator
trebuie să-i urmeze:

 1. se trimite la 7577 textul care conţine numărul de înmatriculare şi categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;
 2. se va primi un mesaj prin care se cere să se confirme achiziţia (mesajul va conţine informaţii detaliate despre achiziţie, inclusiv costul total);
 3. pentru confirmarea achiziţiei, se trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 în maxim 3 ore;
 4. se va primi un mesaj de confirmare a achiziţiei ce va conţine seria peajului, categoria acesteia, numărul de înmatriculare pentru care a fost emis şi data la care perioada de valabilitate expiră.

Precizări suplimentare

 • Prin SMS se poate achita tariful doar pentru 1 trecere;
 • Prin SMS se poate achita tariful doar pentru vehicule înmatriculate în România;
 • Prin SMS nu se poate achita tariful dacă solicitarea este iniţializată din afara teritoriului României;
 • În cazul în care se trimite textul în alt format, decat cel prevăzut la pasul 1, acesta nu va fi luat în considerare. Detalii privind costul total al achitării tarifului prin SMS este comunicat utilizatorului în mesajul text prevăzut la pasul 2 (costul total cuprinde şi costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte). Utilizatorul nu poate considera tariful achitat dacă nu a primit mesajul de confirmare prevăzut la pasul 4.

Categoriile tarifare asociate tipului de vehicul

 • Autoturism/Marfă MTMA<=3,5 tone
 • Marfă 3,5 tone<MTMA< 12 tone / Microbuz
 • Marfă MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar
 • Marfă MTMA>=12 tone, >=4 axe

Pentru informaţii suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis).

Pentru cartelele preplătite nu se aplica TVA, achiziţia fiind efectuată numai dacă există disponibil creditul necesar.

Dacă după transmiterea unui mesaj către numărul 7577 nu se primeşte niciun mesaj este posibil ca pe acel număr de telefon să existe eventuale restricţii, motiv pentru care va trebui ca utilizatorul să ia legătura cu call center-ul operatorului de telefonie mobilă pentru mai multe detalii.

Benzile destinate fiecărui mijloc de plată sunt semnalizate corespunzător şi se recomandă informarea, din timp, a utilizatorilor privind semnificaţia acestora.

 

 

Adaugati comentariu